Un american a comparat Sinaia cu o stațiune din Alpi: „Am ieșit mai ieftin în Austria decât în România”

Daniel, originar din Washington, a împărtășit recent experiența sa surprinzătoare dintr-o vacanță petrecută în Austria și România.

Bărbatul, care deține dublă cetățenie, româno-americană, și-a petrecut anul trecut câteva zile în stațiunea austriacă Mayrhofen pentru schi, urmat de un sejur în pitorescul oraș montan românesc, Sinaia.

Deși Austria este renumită pentru stațiunile sale montane de top, Daniel a fost neplăcut surprins de comportamentul turiștilor britanici pe pârtiile de schi.

„Erau deseori beți pe pârtie și nimeni nu intervenea”, a povestit el conform Adevărul, adăugând că într-o zi, un turist britanic în stare de ebrietate a rănit un turist olandez, care a necesitat spitalizare.

În schimb, în Sinaia, deși condițiile de schi nu se compară cu cele din Austria, Daniel a fost surprins de nivelul prețurilor.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cu toate acestea, turistul a subliniat că se aștepta la această situație, având în vedere avertismentele primite anterior.

„Culmea e că am mai ieșit mai ieftin în Austria decât în România, dar am înțeles că așa se întâmplă de fiecare dată. Sinaia e un loc foarte frumos, mi-a plăcut, dar aș îndrăzni să spun fără să supăr pe cineva că prețurile nu se justifică, dar am fost prevenit de la început”, a mai spus el.

Pe de altă parte, Daniel a mărturisit că s-a simțit mai bine în România

„Poate sunt subiectiv, având sânge românesc, dar m-am simțit mai în siguranță și mai bine la Sinaia”, a concluzionat el, subliniind că, deși pârtiile austriece erau net superioare, atmosfera și siguranța de la Sinaia au compensat pentru aceste aspecte.

Experiența lui Daniel în Sinaia vine în contrast cu o altă vacanță recentă, petrecută în Tenerife și Mamaia

El a spus că s-a simțit mai bine pe litoralul românesc și a relatat că în hotelul din Spania s-a confruntat cu o problemă, fiindcă pereții din baie erau plini de mucegai, iar peste tot era un miros înțepător.

Aceste comparații surprinzătoare între destinațiile de vacanță subliniază diversitatea și unicitatea experiențelor turistice, arătând că aspectele subiective pot juca un rol semnificativ în percepția călătorilor.

Distribuie acest articol