Un autobuz cu elevi a luat foc în Italia. Șoferul a acționat prompt și a evacuat la timp vehiculul

În dimineața de miercuri, 14 mai, un autobuz de linie care transporta elevi către școală a luat foc în Correggio, o localitate Emilia-Romagna.

Incidentul a avut loc în jurul orei 8:00, în zona Piazzale Due Agosto, în apropierea centrului istoric, informează Fanpage.

Din fericire, elevii și șoferul au reușit să coboare din autobuz imediat ce au simțit miros de fum. Nimeni nu a fost rănit sau afectat.

photo_2024-05-15_17-50-53

Pompierii au fost mobilizați rapid, venind din Reggio și Carpi pentru a stinge incendiul. O coloană de fum densă s-a ridicat de la autobuzul în flăcări, fiind vizibilă de la kilometri distanță.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

De asemenea, locuitorii din zonă au auzit o explozie puternică, cauzată de explozia anvelopelor din cauza căldurii generate de incendiu.

O ambulanță de la sediul local al Crucii Roșii a fost trimisă la fața locului, alături de alte echipaje de urgență, pentru a gestiona posibilele cazuri de intoxicație cu fum.

Șoferul a acționat rapid, evacuând pasagerii în siguranță imediat ce mirosul de fum a devenit evident. Flăcările au cuprins autobuzul la scurt timp după ce acesta a oprit în terminal.

photo_2024-05-15_17-51-40

Numeroși părinți, aflați în zonă sau care au aflat despre incident prin intermediul rețelelor sociale, au trăit momente de tensiune și îngrijorare.

Forțele de ordine, inclusiv Poliția locală și carabinierii, au securizat zona pentru a preveni eventualele pericole.

De asemenea, au fost demarate verificări pentru a evalua eventualele efecte asupra mediului și calității aerului din cauza fumului generat de incendiu.