Un autocar a luat foc în Italia, într-un tunel. Mai mulți pasageri au fost intoxicați cu fum

Un incendiu a izbucnit în această după-amiază de duminică, 9 iulie, într-un autocar care se deplasa pe autostrada A12 în direcția Genova.

Autocarul a luat foc în interiorul tunelului Monte Giugo de pe autostrada A12, între Recco și Nervi, în direcția Genova, informează ANSA.

Din cauza incendiului, în tunel s-a format un fum dens. La fața locului au fost trimise șapte ambulanțe și două autospeciale medicale. Mai multe persoane au fost intoxicate cu fum.

Autostrada a fost închisă în ambele direcții din cauza accidentului, iar traficul este blocat, cu repercusiuni majore asupra întregului flux de circulație. S-au format în total peste zece kilometri de coadă, care continuă să crească.

Conform informațiilor, incendiul care a afectat autocarul a fost cauzat de supraîncălzirea vehiculului.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Toți pasagerii au reușit să iasă din tunel, iar răniții au primit primele îngrijiri în zona de servicii de la S. Ilario.

Cel mai grav afectat este șoferul autocarului, care a fost nevoit să recurgă la camera hiperbară, în timp ce alte cinci persoane ușor intoxicate au fost transportate la camera de urgențe a Spitalului San Martino din Genova.

În autocar se aflau aproximativ cincizeci de turiști care se întorceau de la Cinque Terre.

Reprezentanții societății „Autostrade per l’Italia”, într-un comunicat adresat șoferilor care se deplasează spre Genova, recomandă ca după ieșirea de la Recco să circule pe șoseaua SS1 Aurelia și apoi să reintre pe autostradă la Genova Nervi.

„Pe A12 Genova-Rosignano, a fost închis tronsonul cuprins între Recco și Nervi în ambele direcții, din cauza incendiului unui autocar la kilometrul 15+100, în interiorul tunelului Monte Giugo.

Traficul este blocat în ambele direcții, cu cozi de aproximativ 4 km spre Genova și 3 km spre Livorno. Se observă fum pe ambele sensuri de mers.

Cei care călătoresc spre Genova trebuie să iasă la Recco, unde s-a format o coadă de 6 km, și să reintre pe autostradă la Nervi; în cazul celor care se deplasează spre Livorno, trebuie urmat același traseu, cu o coadă de aproximativ 1 km la Livorno.

Soluționarea acestei situații va dura ceva timp și șoseaua Aurelia nu ar putea face față unei aglomerări tot mai mari de trafic, de aceea vă rugăm să amânați sau să evitați plecările în zonele afectate de închideri.

- Continuarea după publicitate -

La fața locului sunt prezenți personalul de la Autostrade per l’Italia și toate mijloacele de salvare”, este ultima actualizare citată pe site-ul Autostrade per l’Italia.

@rotalianul