Un avion cu pasageri a derapat de pe pistă în timpul aterizării. „Nu s-au înregistrat răniți”

Un avion al companiei aeriene TUI, care sosea din Corfu, a derapat de pe pistă în timpul aterizării în condiții de umiditate și vântoase pe fondul furtunii Babet care a lovit Marea Britanie și a provocat moartea a trei persoane în această țară.

 131488933 Microsoftteams Image 14
Avionul derapat de pe pistă în această după-amiază. Sursă foto: YAPPAPP via BBC.

Incidentul a avut loc în după-amiaza zilei de astăzi, 20 octombrie 2023, la Aeroportul Leeds Bradford (LBA) din Regatul Unit al Marii Britanii, relatează BBC.

Reprezentanții aeroportului au comunicat că au colaborat cu serviciile de urgență pentru a evacua în siguranță pasagerii.

Serviciul de Pompieri și Salvare din West Yorkshire a confirmat că „nu au fost raportate răniri sau incendii”.

„Putem confirma că zborul TUI TOM3551, care a sosit din Corfu la LBA această după-amiază, a derapat de pe pistă în timpul aterizării.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Colaborăm cu compania aeriană, echipele operaționale relevante și autoritățile de urgență pentru a gestiona această situație și a evacua pasagerii din aeronavă în siguranță”, a declarat un purtător de cuvânt al aeroportului.

 131489005 Plane Index Yappapp
„Oops, am depășit pista la Aeroportul Leeds Bradford, am rămas înțepeniți pe iarbă”, a scris un pasager pe rețelele de socializare. Sursă foto: YAPPAPP via BBC.

Ulterior, serviciul de pompieri a anunțat că „unitatea de comandă a fost retrasă”.

O persoană, despre care se crede că se număra printre pasageri, a postat pe rețelele de socializare fotografii din avion, comentând că vor „sta aici o vreme” și descriind aterizarea ca fiind „interesantă”.

„Oops, am depășit pista la Aeroportul Leeds Bradford, am rămas înțepeniți pe iarbă – aterizare interesantă, întâmpinată de camioanele de pompieri și autoritățile aeroportului”, a menționat pasagerul.

O altă persoană a postat pe Facebook că se afla la aeroport când „avionul TUI a derapat de pe pistă” după „o aterizare grea și abruptă”.

„Suntem conștienți de incidentul de la Aeroportul Leeds Bradford de astăzi după-amiază în timpul aterizării zborului TOM3551.

Nu s-au înregistrat răniți și echipa noastră de la sol este pregătită să sprijine pasagerii în timp ce aceștia coboară”, a declarat și un purtător de cuvânt al companiei aeriene.

Aeroportul nu a dezvăluit dacă alte zboruri de la Leeds Bradford au fost suspendate.