Un băiat de 13 ani și-a salvat sora mai mică din mâinile unui răpitor trăgând cu praștia în el până i-a dat drumul

Un băiat în vârstă de 13 ani și-a salvat sora de 8 ani din mâinile unui răpitor trăgând cu praștia în acesta, informează Daily Mail.

În cursul zilei de 11 mai 2023, fetița se afla în curtea casei sale, situată în apropierea unei păduri din afara localității Alpena, în partea de nord a statului american Michigan.

Unchiul victimei a făcut o postare pe Facebook și a declarat că suspectul este un tânăr de 17 ani cu o creastă mohawk (coafură în stil creastă de cocoș) neagră și a ieșit din pădure, i-a acoperit gura fetiței și a încercat să o tragă după el.

Conform celor relatate de unchiul copiiilor, fratele micuței a văzut totul de la fereastra casei lor și a intervenit imediat. Băiatul a luat praștia sa și a început să tragă cu pietre în capul și pieptul răpitorului.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Asta l-a făcut să o lase”, a declarat locotenentul John Grimshaw, comandantul postului local al Poliției de Stat din Michigan.

70933049-12079021-Lieutenant_John_Grimshaw_noted_that_they_believe_the_suspects_in-a-3_1683942613727
Locotenentul Grihmshaw de la postul de poliție din Alpena, Michigan, SUA.

„Fata a reușit să se zbată și să scape și fratele ei a mai tras o dată cu praștia, lovind suspectul în piept, care apoi a fugit de la fața locului”, a mai declarat Grimshaw pentru posturile locale de știri.

Răpitorul, a cărui identitate nu a fost făcută publică deoarece este minor, a fugit de cei doi copii și a încercat să-și facă pierdută urma, dar autoritățile l-au localizat imediat la o benzinărie din apropiere.

Conform anchetatorilor, el  a recunoscut că intenția sa era să o bată sever pe fetița de opt ani, dacă ar fi reușit să o răpească.

70933067-12079021-image-m-12_1683942485593
Pădurea în care răpitorul intenționa să o ducă pe fetiță.

Fratele victimei a fost felicitat pentru eroismul său și pentru că a ușurat munca poliției în identificarea răpitorului.

„Ceea ce a făcut ne-a ajutat și să identificăm cine era suspectul, pentru că, evident, avea răni provocate de loviturile cu praștia”, a mai precizat Grimshaw.

Autoritățile au declarat că victima și părinții ei sunt afectați emoțional, dar fata nu a suferit răni fizice.

Unchiul ei, Gary Quintel, a scris: „Sunt foarte mândru de nepotul meu și știu că nepoata mea este traumatizată și îi trimit rugăciuni, trebuie să fi fost extrem de înfricoșător pentru ea.”

Polițistul Grimshaw a oferit sfaturi pentru persoanele care ar putea fi victime ale încercărilor de răpire în viitor:

„Luptați-vă, faceți tot ce puteți, mușcați mâna care vă acoperă gura. Dacă este cazul, călcați-le pe picioare, loviți-i în tibie, faceți orice pentru a vă lupta. Și apoi, dacă gura vă este liberă, țipați cât puteți de tare!”

Infractorul  se află acum în detenție într-o celulă pentru minori. Următoarea lui apariție în fața instanței este programată pentru data de 17 mai.