Un bărbat de 48 de ani are o relație cu bunica lui vitregă, în vârstă de 103 ani. „Ne-am îndrăgostit unul de altul”

Într-o poveste de dragoste care sfidează convențiile și limitele vârstei, Mart Soeson, un avocat estonian în vârstă de 48 de ani, și-a declarat dragostea neclintită pentru Elfriede Riit, o văduvă în vârstă de 103 ani. Femeia a fost cea de-a doua soție a bunicului său.

„Da, știu că între noi e o diferență mare de vârstă”, a spus bărbatul pentru Daily Mail.

„Și știu că este o problemă pentru unii oameni. Dar, în general, diferența de vârstă este o problemă numai în cazul femeii mai în vârstă și bărbatului mai tânăr. Nu este niciodată o problemă în cazul bărbatului mai în vârstă și femeii mai tinere și nu sunt capabil să schimb aceaastă atitudine.”

photo_2024-02-01_20-54-31
Mart Soeson, în vârstă de 48 de ani, și-a declarat dragostea neclintită pentru Elfriede Riit, o văduvă în vârstă de 103 ani. Sursa foto: Daily mail

Bărbatul din Estonia are nevoie de viză pentru a rămâne în Australia, dar a declarat că asta nu are nimic de-a face cu iubirea pe care i-o poartă bunicii sale vitrege și că difeența de vârstă de 55 de ani e irelevantă

Cuplul, care trăiește în Australia, se luptă acum pentru ca Mart să poată rămâne în această țară, în ciuda scepticismului autorităților privind autenticitatea relației lor.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Amândoi originari din Estonia, sunt împreună din 2013, iar relația lor a devenit publică după ce pensionara a fost nevoită să se mute într-un cămin de bătrâni în 2022.

Ea, care va împlini 104 ani în luna februarie 2024, este cetățean australian și a fugit în Australia după Al Doilea Război Mondial. A rămas văduvă în 1987 și a stat singură până în 2013, când relația cu Mart a început să înflorească.

Bărbatul, care a mers în Australia inițial pentru a studia engleza avansată în 1996, a dezvoltat treptat o legătură profundă cu Elfriede, care s-a transformat într-o relație de dragoste.

De-a lungul anilor, vizitele sale repetate în Australia au întărit această legătură, culminând cu decizia sa de a se muta definitiv în această țară în 2018 pentru a fi alături de femeia iubită.

photo_2024-02-01_20-54-27
Mart Soeson și Elfriede Riit, când femeia a sărbătorit 100 de ani de viață. Sursa foto: Daily mail

Între 2008 și 2013, Mart și-a petrecut toate vacanțele cu Elfriede. El consideră că relația lor romantică a început în ianuarie 2013, când ea avea 92 de ani, iar el 37 de ani.

În timpul ultimei vizite din 2013, cei doi au recunoscut că sentimentele lor unul pentru celălalt se adânciseră și depășiseră prietenia.

„Petrecând ultimele vacanțe împreună, relația dintre Elfriede și mine devenise extrem de apropiată. Elfriede era complet îndrăgostită de mine și eu simțeam la fel pentru ea”, a declarat bărbatul.

Cu toate acestea, cererea bărbatului pentru rezidență permanentă în Australia a fost refuzată, autoritățile fiind aparent sceptice cu privire la legitimitatea relației lor, deși el susține că dragostea lor este autentică și profundă.

Cazul a fost înaintat la Tribunalul de Apel Administrativ, dar audierea a fost amânată din cauza stresului suferit de pensionară. „Ea mi-a oferit îndrumare, suport și companie” a scris el într-o declarație juridică care face parte din apelul său.

În ciuda provocărilor, cei doi își continuă viața împreună, împărțind momente de bucurie și sprijinindu-se reciproc.

Mart Soeson, care a trebuit să renunțe la cariera sa juridică și acum lucrează ca pictor, vizitează regulat căminul de bătrâni, ducându-i femeii iubite mâncărurile preferate (ciocolată și fructe de pădure) și petrecând timp împreună.

photo_2024-02-01_20-54-56
Mart Soeson și Elfriede Riit. Sursa foto: Daily mail

Cuplul nu are planuri de căsătorie, ea considerând deja că relația lor este egală cu mariajul. În ciuda obstacolelor, ei rămân devotați unul altuia, demonstrând că dragostea nu cunoaște limite de vârstă.

„Nu avem planuri grandioase pentru viitor, mergem înainte pas cu pas și suntem recunoscători pentru ceea ce ne aduce viața”, a mai spus bărbatul în declarația sa.

„În viitorul îndepărtat sperăm să continuăm să împărtășim relația noastră unul cu celălalt și să ne oferim devotamentul și dragostea neîmpărțită unul altuia. Suntem îndrăgostiți și ne considerăm cu adevărat parteneri de viață, precum și parteneri romantici.

Ea este foarte modernă. Elfriede mi-a spus că relația este egală cu căsătoria. A spus că nu tânjește să se recăsătorească”, a mai mărturisit bărbatul.

Cazul lor rămâne în așteptare, cu speranța că tribunalul va recunoaște în cele din urmă autenticitatea și profunzimea relației lor.