Un bărbat de 93 de ani din Italia a divorțat de soție pentru că s-a îndrăgostit de altă femeie, de 86 de ani

Un bărbat de 93 de ani din provincia Arezzo a luat o decizie neașteptată, cerând divorțul de soția sa pentru a fi împreună cu o altă femeie, în vârstă de 86 de ani, pe care a cunoscut-o într-un cerc cultural.

Decizia sa a surprins familia și comunitatea locală, atrăgând atenția publicului larg, relatează ziarul La Nazione.

Bărbatul, care a fost căsătorit timp de câteva decenii, a fost profund impresionat de noua sa parteneră, găsind în ea o sursă de energie și vitalitate, care i-a schimbat perspectiva asupra vieții.

În ciuda vârstei înaintate, el s-a hotărât să își refacă viața, considerând că nu este niciodată prea târziu pentru a căuta fericirea.

Încercările copiilor și nepoților de a-l convinge să renunțe la ideea divorțului nu au avut succes.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Familia a încercat să-i explice că nu are sens să treacă prin stresul și complicațiile legale la această vârstă, dar bătrânul nu a vrut să asculte și a mers înainte cu planurile sale.

„Pentru el, viața nu s-a terminat și a găsit pe cineva care îl face să se simtă plin de energie,” a spus unul dintre apropiați.

În cele din urmă, cei doi soți au ajuns la un acord: soția va rămâne în casă, în timp ce bărbatul îi va plăti un ajutor lunar de 300 de euro.

Totuși, instanța i-a acordat un termen de șase luni pentru a-și reconsidera decizia. Dacă după această perioadă va rămâne ferm pe poziție, divorțul va deveni definitiv.

Povestea acestui nonagenar a generat discuții despre dragoste, vârstă și curajul de a face schimbări radicale în viață, demonstrând că, indiferent de vârstă, fiecare are dreptul de a căuta fericirea.