Un bărbat din Italia a aruncat din greșeală la gunoi 2.000 de euro. Găsiți de muncitorii de la salubritate

La Albosaggia, în provincia Sondrio din Lombardia, s-a petrecut un eveniment remarcabil. Doi muncitori ai serviciului de salubritate, Michele Spini și Thomas Giorgini, au devenit eroi neașteptați după ce au salvat Crăciunul unei familii.

Ei au reușit să găsească două plicuri conținând în total 2000 de euro, bani destinați unei fetițe de zece ani.

Drama a început când cei patru bunici ai fetiței, dorind să îi asigure un viitor mai bun, au strâns cu greu banii și i-a împărțit în două plicuri: unul cu 1500 de euro și celălalt cu 500 de euro.

Banii erau meniți să fie depuși în contul de economii al nepoatei și să ajute pe viitor la finanțarea studiilor sale. Din nefericire, tatăl fetiței, fără să își dea seama, a aruncat plicurile la gunoi.

Dându-și seama de greșeala pe care au făcut-o, bărbatul a urmărit camionul de gunoi până la instalația de procesare de la Cedrasco.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Acolo, cu ajutorul muncitorilor Michele Spini, Thomas Giorgini și al șefului lor, au început să caute prin 5 tone de hârtie parțial compactată (strânsă și presată pentru a-i reduce volumul). După ore de căutări, au reușit să găsească primul plic, cel cu 1500 de euro.

Când s-a lăsat întunericul, căutarea a fost suspendată, dar Michele Spini, emoționat de situație, a decis să continue să caute după terminarea turei sale.

Eforturile lui au fost răsplătite când a găsit al doilea plic, cu 500 de euro, sub un morman de hârtii.

„M-am gândit la chipul acelui tată. La cât de mortificat era pentru greșeala comisă, la bucuria de a fi găsit măcar o parte din bani. Era deja mulțumit așa, dar conștiința mea nu mi-a permis să mă dau bătut”, a povestit lucrătorul de la Salubritate.

- Continuarea după publicitate -

„Astfel, după ce mi-am terminat tura de lucru, m-am întors în curtea unde împreună cu colegii mei sortasem gunoiul și am continuat să caut, până când, brusc, sub un morman de hârtii am observat un mic plic de culoare roz pal. L-am luat, l-am deschis, am numărat banii: 500 de euro, erau toți.”

„Ne-au salvat Crăciunul”, a declarat tatăl fetiței.

@rotalianul