Un bărbat din Italia doarme de cinci zile în mașină după ce trei femei și câțiva copii i-au ocupat casa

Un bărbat din localitatea Quarto, orășel situat în provincia italiană a Napol (Campania), trăiește un adevărat coșmar de câteva zile după ce marți, 7 noiembrie 2023, și-a găsit casa ocupată de străini.

Potrivit ziarului Il Messaggero, vecinii l-au alertat pe bărbat, după ce a plecat la muncă, despre faptul că trei femei și câțiva copii au pătruns în locuința sa.

Forțele de ordine, chemate la fața locului, nu i-au permis însă proprietarului să reintre în casă, spunând că trebuie să aștepte verificări ce trebuie făcute de primăria orașului.

Astfel, victima locuiește în mașina sa de cinci zile, conform celor declarate de un politician italian, Francesco Borrelli.

„Dacă vreau să intru în casa mea pentru a-mi lua lucrurile personale, trebuie să anunț Carabinierii, care mă însoțesc doar din amabilitate, în timp ce ocupanții dorm în patul meu și folosesc lucrurile mele”, a transmis păgubitul prin intermediul lui Borrelli.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Proprietarul a mai precizat că a devenit titularul casei în 2021, după moartea mamei sale cu care locuia în acel imobil, efectuând și formalitățile necesare de succesiune.

Deși a raportat incidentul autorităților, până în prezent nu s-a luat nicio măsură.

Francesco Borrelli descrie situația ca fiind „halucinantă” și subliniază gravitatea fenomenului ocupărilor abuzive.

Acesta a menționat că, în aceeași zonă de pe via De Gasperi, au mai avut loc ocupări abuzive, folosind aceeași metodă: se aștepta plecarea proprietarilor pentru a ocupa locuințele cu femei și copii.

El solicită evacuarea imediată a ocupanților ilegali și investigarea posibilei existențe a unui „sistem” în spatele acestor ocupări.

Distribuie acest articol