Un bărbat și-a scos mama din mormânt și a ținut-o 13 ani mumificată în casă. „Vorbea cu ea și încerca să o hrănească”

Marian L., un polonez în vârstă de 76 de ani, a trăit timp de 13 ani cu cadavrul mumificat al mamei sale în propria casă din micuțul orășel Radlin, situat în voievodatul Silezia din sud-vestul Poloniei. Jadwiga L. avea 95 de ani în 2010, atunci când a decedat.

„Timp de mai bine de un deceniu, Marian L. ar fi vorbit cu cadavrul mumificat al mamei sale și chiar ar fi încercat să o hrănească în timp ce se uitau împreună la televizor”, relatează Daily Mail.

După înhumarea mamei, fiul îndurerat ar fi scos cadavrul din mormânt, apoi l-a urcat pe bicicletă și l-a readus acasă, așezându-l pe canapeaua din fața televizorului acolo unde, probabil, acesteia îi plăcea să stea. Acum Marian riscă pedeapsa cu închisoarea însă pentru profanarea unui cadavru.

Terifianta descoperire a fost făcută de un cumnat, care locuiește cu soția sa într-o jumătate a casei cu două etaje din care Marian deține cealaltă jumătate.

S-a stabilit că acesta practic nu a păstrat legătura cu familia sa și nu a lăsat pe nimeni să intre în casă după moartea mamei sale.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
marian-polonia-20230329
Casa în care Marian locuia. Sursă foto: fakt.pl

Totuși, cumnatul s-ar fi hotărât într-o zi să-l viziteze pe Marian. Observând că acesta nu îl poftește în casă și că rătăcește pe afară, „ca un nebun”, cumnatul a decis să cheme paramedicii pentru a-l calma.

Când au intrat în locuința sa de pe strada Rogozina din Radlin, paramedicii au găsit întins pe o canapea cadavrul mumificat al unei femei, deasupra unui morman de ziare care datau din 2009.

După cum relatează presa locală, în data de 22 februarie, polițiștii din Wodzislaw Slaski (Silezia) au fost sesizați cu privire la descoperirea unui cadavru uman mumificat, știre preluată în urma unui comunicat dat pe 21 martie de Malgorzata Koniarska, purtător de cuvânt al autorităților locale.

„S-a stabilit că bărbatul de 76 de ani practic nu a păstrat legătura cu familia sa și nu a lăsat pe nimeni să intre în casă, dar apoi una dintre rudele sale a intrat acolo și a descoperit trupul mumificat al femeii”, a declarat pentru Radio 90 Joanna Smorczewska, purtător de cuvânt al Parchetului din Gliwice (Silezia).

„După conținutul ADN, cadavrul mumificat este cel al unei femei, Jadwiga L., care a murit în ianuarie 2010 și, prin urmare, ar fi mama lui Marian L.

Ulterior, s-a descoperit că mormântul unde Jadwiga L. a fost înmormântată la 16 ianuarie 2010 era gol.”

Anchetatorii bănuiesc că fiul a dezgropat cadavrul mamei sale la scurt timp după înmormântare, a mumificat cadavrul, iar apoi a locuit împreună cu el ani de zile, de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat.

Se presupune că Marian, care locuiește la doar 300 de metri de cimitir, ar fi dus cadavrul acasă cu bicicleta. Şeful Parchetului, Marcin Felsztynski, a adăugat:

„Totul indică faptul că bărbatul trebuie să fi folosit nişte substanţe chimice pentru a mumifica cadavrul. Mirosul de naftalină era vizibil iar corpul era, aparent, într-o stare perfectă de conservare”.

Deși descoperirea inițială a fost făcută în februarie, știrea a fost publicată de curând, după ce suspectul a fost acuzat de profanarea unui cadavru.

Potrivit presei locale, localnicii au spus că știu foarte puține despre Marian, descriindu-l ca un singuratic care a evitat contactul cu oamenii. Ei l-au poreclit „vampirul”, deoarece mulți nu-i știau numele.

„N-am dormit o săptămână când am aflat. E atât de groaznic, cum e posibil? Nu a lucrat niciodată nicăieri, a umblat prin tomberoane, a adunat lucruri care erau aruncate”, a declarat un vecin.

Marian a dat explicații, dar Parchetul încă nu a dezvăluit conținutul acestora. El a fost dus la un spital unde se află și în prezent, deoarece va fi supus unei examinări psihiatrice, de ale cărei rezultate depind acțiunile ulterioare în acest caz bizar.

Mama lui, în schimba, va fi îngropată din nou.