Un bărbat trăiește de 55 de ani în izolare completă din cauza fricii de femei. „Mi-e teamă de ele”

Un caz neobișnuit a atras atenția publicului în Rwanda, unde un bărbat de 71 de ani, Callixte Nzamwita, pretinde că a trăit în izolare completă timp de 55 de ani din cauza unei fobii extreme față de femei.

Bărbatul și-a petrecut deceniile închis în propria locuință, evitând orice contact cu femeile, relatează Daily mail.

Izolarea autoimpusă a lui Callixte Nzamwita a început la vârsta de 16 ani, iar de atunci și-a organizat viața într-un spațiu restrâns, unde își desfășoară toate activitățile cotidiene, de la dormit și gătit, până la nevoile personale.

700-20231103113359 (12)
Sursa foto: Daily mail

„Motivul pentru care m-am încuiat aici și am construit un gard înalt în jurul casei este pentru că vreau să mă asigur că femeile nu se vor apropia de mine. Mi-e teamă de ele”, a declarat bărbatul.

Declarația sa subliniază severitatea fobiei de care suferă și măsurile extreme la care a recurs pentru a se proteja de ceea ce el percepe ca o amenințare.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Teama patologică de femei, insuflată de prezența lor, se numește ginecofobie. Nu este recunoscută oficial ca o tulburare mintală, dar este clasificată clinic ca o fobie specifică.

În ciuda lipsei de recunoaștere oficiale, cazul lui Nzamwita demonstrează impactul semnificativ pe care fobiile le pot avea asupra vieții individuale.

Un vecin a declarat: „Când încercăm să-l ajutăm nu ne lasă să ne apropiem de el, dar totuși acceptă de la distanță ceea ce îi oferim.”

O existență atât de retrasă și solitară poate părea o provocare imposibilă pentru majoritatea oamenilor, însă Nzamwita pare să fie mulțumit de viața pe care o trăiește.

Deși este palid și lasă impresia de bolnăvicios, el pare hotărât să continue să trăiască așa cum a făcut-o, aparent, pentru mai bine de jumătate de secol.

„Modul în care trăiesc mi-e suficient. Nu am avut niciodată ideea de a avea o femeie și sunt în regulă cu asta. Nu vreau femei în jurul meu pentru că mă sperie foarte tare”, a adăugat el.

Fobiile specifice se pot dezvolta adesea în timpul copilăriei sau adolescenței și pot deveni mai puțin severe pe măsută ce înaintezi în vârstă.

Distribuie acest articol