Un carabinier din Italia a salvat viața unui tânăr care s-a aruncat de pe casă așezându-se sub corpul lui

Gabrielle Renna, mareșal de carabinieri și comandant al stației din Bobbio, provincia italiană Piacenza din Emilia-Romagna, a devenit erou într-o zi care putea să se încheie tragic, după ce a salvat viața unui tânăr de douăzeci de ani aflat într-un moment de disperare.

Cu toate acestea, Renna a declarat cu modestie pentru presa italiană: „Nu mă consider un erou; am făcut un gest instinctiv pe care am simțit că trebuie să-l fac în acel moment”.

În după-amiaza zilei de sâmbătă, 16 martie 2024, idilicul sat din din provincia Piacenza a fost zguduit de un apel de urgență.

Alerta a fost dată după ce un tânăr a postat un mesaj pe rețelele de socializare, sugerând că intenționează să-și pună capăt vieții.

„Știam unde locuiește băiatul, îl cunosc de anul trecut. Are o poveste complicată, și am încercat cumva să-l țin sub observație”, a spus mareșalul.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Situația s-a dovedit a fi critică imediat ce Renna și un coleg au ajuns la casa de la țară a tânărului, situată în afara centrului locuit.

Găsindu-l pe acoperiș, într-o stare evidentă de ebrietate, au încercat să-l convingă să revină în casă, dar fără succes. Situația a escaladat apoi rapid, iar tânărul a început să se lase în gol, agățându-se doar de jgheab.

„Din fericire, se mișca încet, ca și cum ar fi vrut să coboare… dar, când și-a pierdut forțele, nu s-a mai ținut de jgheab și a căzut”, a mai relatat carabinierul italian.

În acel moment, Renna a decis să intervină în căderea tânărului pentru a-i amortiza impactul cu solul, așa că s-a poziționat sub el, iar băiatul a aterizat pe corpul militarului.

Ajutorul medical a sosit rapid, iar tânărul, conștient pe ambulanță, a mulțumit tuturor celor prezenți – medici, asistenți și cei doi carabinieri.

„Fără voi, nu aș fi reușit”, le-a spus el salvatorilor.

Mareșalul a fost profund emoționat când tânărul l-a recunoscut după voce și i-a spus pe nume.

Renna, originar din zona Piacenza și stabilit în Bobbio de 40 de ani, a reflectat asupra rolului destinului în acest incident, menționând că nu ar fi trebuit să fie acolo în acel moment.

Inițial, a cerut unei patrule să se deplaseze la locație, dar colegii săi erau ocupați cu un accident rutier.

„Destinul face uneori ca lucrurile să se întâmple”, a spus el, exprimându-și speranța pentru recuperarea completă a tânărului.

Carabinierul subliniază importanța comunității într-un oraș mic, unde poliția încearcă să fie prezentă și să asigure siguranța și liniștea locuitorilor.

El intenționează să mențină legătura cu familia tânărului și să se întâlnească din nou cu el, punând accentul pe importanța recuperării sale.