Un copil de 7 ani din Italia a salvat viața tatălui său care a suferit un infarct în timp ce conducea mașina

Un băiat de 7 ani din localitatea italiană Bolzano, provincia autonomă cu același nume din Trentino-Alto Adige, a salvat viața tatălui său, un bărbat în vârstă de 58 de ani, care a suferit un infarct în timp ce conducea mașina.

Incidentul s-a petrecut data de 15 august 2023, relatează ziarul La Repubblica, când tatăl și fiul se aflau la bordul unui autoturism Toyota Yaris Hibrid pe străzile orașului menționat mai sus.

La un moment dat, bărbatul a suferit de un infarct și a pus mâna pe piept, spunându-i fiului său că se simte foarte rău. Apoi s-a prăbușit cu capul pe volan.

Reacționând foarte rapid, copilul nu s-a pierdut cu firea, ci s-a strecurat între picioarele tatălui său, a ridicat piciorul adultului de pe accelerație și a tras imediat frâna de mână. Copilul a luat apoi telefonul tatălui și a sunat imediat la numărul de urgență 112.

În scurt timp, la fața locului a sosit o ambulanță și o patrulă a poliției locale. Bărbatul de 58 de ani a fost resuscitat pe loc și transportat la secția Urgențe a Spitalului San Maurizio din Bolzano.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Surse din cadrul spitalului au confirmat că bărbatul este acum în afara oricărui pericol și se recuperează.

Mama copilului a declarat pentru ziarul Corriere del Trentino: „Nu vreau să fac din fiul meu un erou, dar ceea ce contează în această poveste este atitudinea pe care trebuie să o avem față de telefoanele mobile.

Nu ar trebui să le descriem ca fiind ceva rău în ochii copiilor noștri, ci să le explicăm că pot fi instrumente eficiente pentru multe acțiuni pozitive. Pot chiar să salveze o viață, așa cum s-a demonstrat în acea zi.”

Distribuie acest articol