Un italian despre capitala României: „Lăsați deoparte ce spune lumea, m-am simțit mai în siguranță în acest oraș decât în alte locuri”

Într-o postare recentă pe pagina de Facebook „Bambiniconlavaligia di Fabio e Giulia”, un cunoscut blog de călătorii italian, un pasionat explorator împărtășește experiența trăită în capitala României, București. Orașul, adesea subestimat, i-a schimbat profund percepțiile despre călătorii și despre destinațiile est-europene.

Italianul mărturisește că, înainte de a ajunge în București, avea anumite rezerve, influențat de clișeele negative des întâlnite.

Contrar așteptărilor, autorul relatează că s-a simțit mai în siguranță în București decât în multe alte locuri cu reputație mai „nobilă”.

435972055_1021194992699862_6421848423804473893_n
Sursa foto: Facebook/Bambiniconlavaligia di Fabio e Giulia

Redăm mai jos textul postării:

„Astăzi vă povestesc despre un oraș care mi-a schimbat modul de a gândi și poate chiar de a călători.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Înainte de a vizita Bucureștiul eram destul de reticent în privința destinației, victima poate a unui zvon destul de răspândit.

Capitala României este o mică bijuterie, atât de mult încât i se spune Parisul Estului și nu degeaba. Centrul său istoric lasă pe oricine stupefiat de frumusețe și de atmosfera dinamică.

Biserici ortodoxe alternează cu palate în stil art nouveau (hotelul nostru de exemplu), galerii, magazine surprinzătoare și localuri tipice unde poți degusta niște cârnați magici (mici – n.r.).

Seara, străzile din centru se animă și este ușor să întâlnești familii care mănâncă la mesele în aer liber ale localurilor.

Deci, este o destinație care merită vizitată, foarte plăcută, cu o atmosferă suspendată între est și vest, și lăsați deoparte ce spune lumea, m-am simțit mai în siguranță în acest oraș decât în alte locuri mai blazonate.

Bucureștiul merită descoperit! (…). Pe de altă parte, cu intrarea în zona Schengen nu vor mai fi controale la intrarea/ieșirea din țară, un motiv în plus să o descoperiți.”