Un italian laudă protestele fermierilor din România: „Onoare românilor! Italieni, luați exemplu”

În ultimele opt zile, România a fost scena unor proteste masive ale fermierilor și transportatorilor.

Aceste mișcări au captat și atenția unui italian cu mii de urmăritori pe rețelele de socializare, numit Zio Giuliano, care a publicat un mesaj de susținere și admirație pentru protestatari:

„Bravo, România! Sunteți o forță! Italieni, luați exemplu!” – a transmis el, iar mesajul lui a generat un val impresionant de reacții pozitive din partea italienilor și românilor.

„România este în stradă de opt zile. Am și un video pentru voi. Bravo, România! Sunteți o forță! Italieni, voi nu ieșiți. Urmăriți acest video! Onoare românilor! Grozav! Italieni, luați exemplu”, a spus Zio Giuliano.

Reacțiile nu au întârziat să apară! Mii de italieni și români i-au felicitat pe protestatari.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
@giuliano800a1 Risposta a @antoniamaria551 #romania #italia #rumeni #italiani ♬ suono originale – ✪★♡🇮🇹𝒁𝒊𝑶 𝑮𝒊𝑼𝑳𝒊𝑨𝑵o

Fermierii și transportatorii, în ciuda promisiunilor recente făcute de guvernul român, continuă să protesteze în marile orașe, relatează Adevărul

Premierul Marcel Ciolacu și ministrul agriculturii Florin Barbu au negociat cu reprezentanții a 10 organizații profesionale, oferind promisiuni precum plata anticipată a unor subvenții, apă gratuită pentru irigații în 2024, subvenționarea a 50% din costurile cu energia electrică și instalarea de sigilii electronice cu GPS în portul Constanța pentru a monitoriza mai atent importurile.

Reacția lui Zio Giuliano și continuarea protestelor în România arată o situație complexă, unde solidaritatea internațională și negocierile guvernamentale se intersectează în încercarea de a găsi soluții pentru problemele fermierilor și transportatorilor români.