Un italian stabilit de 20 de ani în țara noastră a deschis la Buzău „Casa florilor”

Marco Albanese, un italian stabilit în România de peste 20 de ani, a lansat recent împreună cu soția și fiul său o afacere inovativă la Buzău: o seră de flori care funcționează ca un supermarket.

Aceasta inițiativă, concepută pentru fiul său Luca, oferă vizitatorilor o experiență unică, permițându-le să aleagă dintr-o varietate impresionantă de peste 20.000 de flori, plante de interior, arbuști, plante aromatice, decorațiuni și accesorii.

1200-20240425103157 (6)
Marco Albanese cu soția și fiul său. Sursa foto: Adevărul

Situată la intrarea în orașul Buzău, această seră extinsă pe câteva hectare oferă o ambianță deosebită, asemenea unei grădini interioare, unde vizitatorii pot explora liber și alege ce plante doresc să cumpere.

„Este un spațiu destul de mare, este foarte aerisit, care oferă condiții bune plantelor din interior. Ideea a fost ca cei care ne vizitează să se plimbe într-o grădină, la interior, să aibă parte de un ambient plăcut”, a explicat Marco Albanese pentru Adevărul.

Afacerea, susținută de întreaga familie a lui Marco, inclusiv de soția sa, Antonela, a ajuns să fie cunoscută precum „Casa florilor” și este apreciată pentru modul de prezentare și diversitatea plantelor.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Antonela a menționat că în seră se găsesc 200 de specii de plante din România, Polonia, Italia și chiar bonsai aduși din Asia.

„Ceva nou, cu toate florile frumos aranjate. Foarte frumos. Vii și îți iei ce îți place și cum îți place, când ai timp, adică nu ești condiționat de vreun program anume.

Nu am mai văzut și cred că nici în țară nu sunt multe astfel de locații”, împărtășește entuziasmat un client.

index (8)
„Casa florilor”. Sursa foto: Adevărul

Marco, care inițial a venit în România ca director al unei fabrici de confecții, a lucrat la acest proiect timp de cinci ani, realizând un vis de familie.

Laura Costin, colaboratoarea româncă a familiei de italieni, a adăugat: „Știind că face această seră m-am gândit că va fi o chestie foarte frumoasă, dar și o colaborare foarte frumoasă între mine și dânsul.”

Membrii familiei Albanese nu se opresc aici. Ei plănuiesc construcția a încă două sere uriașe, care vor fi alimentate cu energie electrică și termică obținută din eoliene și panouri solare, cu scopul de a extinde producția de flori pentru piața internă și export.