Un pasager a acționat ușa de urgență a unui avion și a coborât pe toboganul gonflabil în timp ce aeronava se afla în mișcare

Un pasager al companiei aeriene Delta Air Lines, aflat într-un avion care se pregătea să decoleze sâmbătă, 25 martie 2023, de pe Aeroportul Internațional Los Angeles, a fost arestat pentru declanșarea scării de urgență a aeronavei înainte de decolare.

Potrivit poliției aeroportuare din Los Angeles, pasagerul ar fi deschis una dintre ușile de urgență ale avionului, provocând desfășurarea toboganului gonflabil în timp ce avionul se îndrepta spre punctul de decolare, în jurul orei 10:00 dimineața.

„Având în vedere circumstanțele, FBI a fost notificat”, a declarat căpitanul LAAP, Karla Rodriguez, citată de CBS News.

„Aeronava a fost întoarsă la poartă, iar pasagerii sunt în proces de debarcare pentru a fi transportați cu o altă aeronavă, astfel încât să-și poată continua călătoria”, a mai declarat Rodriguez la acea oră.

„Subiectul a fost transportat la un spital local pentru evaluare psihologică”, a precizat ea, referitor la pasagerul în cauză.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Zborul era programat să plece de la LAX spre Seattle. Delta Air Lines a emis un comunicat după incident, în care se preciza:

„Zborul Delta 1714, care opera pe ruta Los Angeles – Seattle, s-a întors la poartă din cauza unui pasager recalcitrant.

Aeronava se pregătea să decoleze când pasagerul a părăsit avionul și a fost inițial reținut de personalul Delta înainte de a fi arestat de forțele de ordine locale.

Clienții sunt relocați pe o altă aeronavă și ne cerem scuze pentru inconvenientele și întârzierea în planurile lor de călătorie.”