Un pasager a deschis ușa de urgență a avionului și s-a suit pe aripă. Blocat de angajații aeroportului

Un pasager al unei companii aeriene din New Orleans, SUA, a fost transportat la spital după ce s-a cățărat pe aripa avionului cu care urma să călătorească, implicând apoi angajații aeroportului de la bagaje într-o urmărire pe pistă.

pasager-aripa-avion-202311280948
Imagine de la locul accidentului. Foto: captură video Tik Tok.

Potrivit ziarului The Independent, polițiștii americani au declarat că au reținut un bărbat în vârstă de 38 de ani, după ce a suferit o „urgență de sănătate mintală” la bordul unui zbor Southwest Airlines, pe Aeroportul Internațional Louis Armstrong din New Orleans.

Incidentul s-a petrecut în seara zilei de duminică, 26 noiembrie 2023, în timp ce avionul aștepta încă la terminal pentru a decola spre Atlanta, SUA.

Bărbatul a deschis trapa de urgență, a urcat pe aripă și a sărit la sol, fiind apoi imobilizat de angajații aeroportului.

„Când polițiștii au stat de vorbă cu bărbatul, au constatat că era incoerent și nu era pe deplin conștient de mediul înconjurător”, a declarat un purtător de cuvânt al Biroului Șerifului din Jefferson County.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Nu există vreo indicație că bărbatul a lăsat ceva în avion, nici nu a fost găsit în posesia vreunei arme de orice tip”, a mai spus acesta.

Purtătorul de cuvânt al Biroului Șerifului a mai precizat că nu se așteaptă ca bărbatul să fie acuzat de infracțiuni la nivel local, dar că au înaintat cazul autorităților federale.

Un videoclip postat pe TikTok pare să arate agitație și strigăte în interiorul avionului. Pasagerii apoi s-au grăit să iasă din avion printr-o pasarelă acoperită, doar pentru a-l urmări prin ferestrele terminalului pe bărbat cum aleargă pe pistă, încercând să preia controlul asupra unui camion al aeroportului.

@zedweb08 Isreal American jumped out the exit door right before the plane took off and alledgely threw something on the plane, i started recording because they were arguing , this was a very tramatic event. Flight 3172 from MSY – ATL #flightdrama #Neworleans ♬ original sound – Zed ✨


Din fericire, personalul de la sol, îmbrăcat în jachete cu vizibilitate ridicată, a reușit să-l imobilizeze apoi pe pasager.

Bărbatul care a postat videoclipul a declarat că a început să înregistreze pentru că pasagerul se certa cu alți călători și se temea că acesta a plasat o bombă în avion înainte de a pleca.

„Doamne, nu am fost niciodată atât de speriat. Eram literalmente pe scaunul de lângă el”, se aude bărbatul care filma vorbind cu un alt pasager.

Incidentul a provocat o întârziere de trei ore a zborului. Un purtător de cuvânt al Southwest a declarat:

„Felicităm echipajul nostru de zbor și personalul de la sol pentru acțiunea lor rapidă și ne cerem scuze clienților noștri pentru inconveniența creată”.

@rotalianul