Un pasager beat a spart o sticlă în avion și a înjunghiat un bărbat. Însoțitorii de zbor și alți pasageri l-au imobilizat

Pasagerul unui avion a atacat brutal un alt bărbat, folosind o sticlă spartă ca armă, în timpul unu zbor de la Londra, Marea Britanie, către Sfânta Lucia, informează publicația locală Santa Lucia Times.

Confruntarea a avut loc între cei doi bărbați pe parcursul unei curse aeriene către Aeroportul Internațional Hewanorra care a durat opt ore și jumătate, în cursul zilei de luni, 3 iulie 2023, situație în care echipajul zborului a fost nevoit să-l imobilizeze pe atacator.

Conform mărturiilor celorlalți pasageri, altercația a pornit de la o dispută verbală și a escaladat apoi în violență fizică.

Unul dintre bărbați a luat astfel o sticlă, pe care ulterior a spart-o, și a folosit-o pentru a-l înjunghia pe celălalt.

Echipajul companiei British Airways, care opera zborul, precum și unii dintre pasageri, au intervenit pentru a opri altercația.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Agresorul – un bărbat din Sfânta Lucia – ar fi spart o sticlă în bucătăria avionului, împrăștiind cioburi în zona de preparare a mâncării, apoi s-a întors spre culoar și l-a înjunghiat pe adversarul său cu sticla spartă.

202307061605-2
Sursă foto: DailyMail.co.uk

Un pasager – despre care se presupune că este și el originar din Sfânta Lucia – a încercat să intervină ca mediator în conflict, dar a suferit o tăietură care a necesitat 12 copci.

Imagini și filmări ale incidentului arată un bărbat rănit cu urme de sânge pe maioul său alb, precum și stropi de sânge în interiorul aeronavei.

202307061605-1
Sursă foto: DailyMail.co.uk

Un pasager le-a spus reporterilor de la The Sun că a fost o „experiență cu adevărat înfricoșătoare” să vadă situația degenerând în ceva „foarte urât”.

„A fost înspăimântător când pasagerul a spart sticla și a folosit cioburile ca pe o armă”, au declarat aceștia pentru ziar.

„Să asisti la așa ceva într-un spațiu închis, și să nu știi dacă sau cum se va termina vărsarea de sânge, a fost groaznic.

Niște indivizi foarte curajoși i-au despărțit pe cei doi bărbați și i-au readus pe scaunele lor. Ar fi putut ieși mult mai rău.”

202307061605-3
Sursă foto: DailyMail.co.uk

Un purtător de cuvânt al British Airways a declarat: „Suntem șocați că cineva ar putea acționa în acest mod și suntem recunoscători echipajului nostru de cabină foarte bine pregătit și clienților care i-au sprijinit în gestionarea acestui incident dificil.

Dorim să asigurăm clienții că acest comportament nu va fi niciodată tolerat și vom lua întotdeauna măsurile corespunzătoare.”

În prezent, incidentul este investigat de poliția din Sfânta Lucia Lucia.