Un patron italian și-a violat și bătut un angajat. Victima a suferit trei intervenții chirurgicale în urma violențelor suferite

La data de 3 septembrie 2019, un bărbat în vârstă de 38 de ani din Mirandola, provincia Modena din regiunea italiană Emilia-Romagna, a ajuns în stare gravă la spital, susținând că a căzut în curtea casei.

După investigații amănunțite și trei intervenții chirurgicale de urgență, s-a descoperit că bărbatul a fost supus unor violențe fizice și psihologice timp de doi ani, culminând cu un act de violență sexuală.

Potrivit Modena Today, polițiștii din Mirandola au demarat imediat o anchetă care a dezvăluit că victima trăia într-o situație de totală supunere față de colegul său de apartament, care era totodată angajatorul și agresorul său.

Patronul, pe nume Antonio Bifulco și care se ocupa cu zugrăvirea de apartamente, încerca să controleze toate aspectele vieții victimei, inclusiv banii, și îl supunea la violență sistematică ori de câte ori simțea nevoia să se descarce.

Bifulco a fost judecat pentru violență sexuală, maltratare și vătămare corporală gravă și, în urma procesului de primă instanță, a fost condamnat la 11 ani de închisoare. Procurorul ceruse inițial 9 ani de detenție pentru el.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Victimei, care încă suferă consecințele psihice și fizice ale abuzurilor, i s-a acordat o despăgubire provizorie de 257.000 de euro.

Avocații victimei, Cosimo Zaccaria și Nicola Elmo, s-au declarat „satisfăcuți” de decizia instanței, considerând că „a fost făcută dreptate, în legătură cu un gest teribil, pentru o persoană care a suferit o durere imensă, încă vie”.

De asemenea, s-a dispus trimiterea dosarului înapoi la Parchet pentru a se evalua o posibilă mărturie falsă a trei martori ai apărării, inclusiv doi frați ai lui Bifulco.

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20