Un român a făcut infarct într-o gară din Italia, în timp ce aștepta trenul. Oamenii de lângă el i-au salvat viața

În dimineața zilei de miercuri, 1 noiembrie, un eveniment dramatic a avut loc în gara din Trieste, punând la încercare spiritul de solidaritate și reactivitatea celor prezenți.

Un bărbat român în vârstă de 62 de ani, rezident în Cervignano, a suferit un stop cardiac în timp ce aștepta trenul pe peronul 5 al gării.

S-a întâmplat la scurt timp după ora 11:00, când conaționalul nostru a început să se simtă brusc rău, situația sa evoluând rapid spre un stop cardiorespirator.

Reacția promptă a celor din jur a făcut diferența între viață și moarte, menționează Udine Today.

Oamenii din apropierea sa au văzut ce se întâmplă și au sunat imediat la numărul de urgență pentru a solicita asistență medicală, iar apelul a fost redirecționat către sala operativă a Sores (Urgența Sanitară Friuli-Venezia Giulia), care a mobilizat de urgență o ambulanță și un echipaj medical.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În timp ce echipele de intervenție se îndreptau spre locul incidentului, asistent medical de la Sores a ghidat persoanele aflate la fața locului în efectuarea manevrelor de resuscitare cardio-pulmonară.

Datorită instrucțiunilor detaliate oferite telefonic și a unui defibrilator semiautomat extern (Dae) pe care l-au preluat din camera de prim-ajutor a gării, cei prezenți au putut începe  manevrele de resuscitare.

Intervenția rapidă și folosirea defibrilatorului au fost cruciale și au salvat viața bărbatului român. Inima sa a reînceput să bată la scurt timp.

La sosirea echipajelor medicale, pacientul a fost preluat imediat și intubat, continuându-se manevrele de resuscitare în drum spre spital.

Bărbatul a fost transportat în stare critică la spitalul Cattinara, sub supravegherea atentă a echipei medicale.