Un român a furat în Italia o mașină în timp ce proprietarul se afla în ea. Victima s-a agățat de portieră și a fost târâtă pe șosea

Un bărbat italian, în vârstă de 53 de ani, a suferit răni grave după ce a căzut din propria mașină în timp ce un infractor român încerca să i-o fure.

Incidentul s-a petrecut în noaptea de vineri, 15 decembrie 2023, în Piazza delle Finanze, în centrul capitalei Italiei, informează presa italiană.

Victima, care tocmai petrecuse seara cu colegii la cina de Crăciun a companiei pentru care lucrează, se întorcea acasă cu mașina sa, un Volkswagen Polo, pe la ora 03:00 dimineața. Oprit pentru a se odihni din cauza oboselii, a uitat să încuie ușile mașinii.

Un atacator a deschis brusc portiera și a încercat să îl împingă pe proprietar afară pentru a o fura, apăsând pedala de accelerație.

În lupta care a urmat, proprietarul s-a agățat de portiera autovehiculului și a fost târât câțiva metri, înainte de a se prăbuși pe asfalt.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Un trecător a dat alarma după ce l-a găsit pe bărbat la pământ pe Via Cernaia. Victima a primit îngrijiri medicale urgente și a fost transportată la Policlinico Umberto I în stare critică, suferind răni care necesită 40 de zile pentru vindecare.

Agresorul, un bărbat de 45 de ani de naționalitate română, cu antecedente penale pentru furt și jaf, a fost prins ulterior și arestat de forțele de ordine.

El a fost acuzat de agresiune, vătămare corporală gravă și furt, și a avut nevoie și el de îngrijiri medicale după un accident survenit în timpul fugii sale.

Mașina furată a fost returnată apoi proprietarului său legitim.