Un român a murit în Italia după ce a sărit în apa rece a unui râu, încercând să fugă de polițiști

Un cetățean român în vârstă de 36 de ani a decedat în noapte dintre luni și marți, 20 februarie 2024, după ce a încercat să fugă de forțele de ordine și a căzut în apele reci ale râului Brenta din Italia, în timp ce complicele său este încă în libertate.

Din cele relatate de ziarul Il Gazzettino reiese că tragedia s-a petrecut în localitatea Vigonza, provincia Padova din Veneto, lângă autostrada A4, unde cei doi au încercat să fure combustibil din rezervorul unui camion parcat pe timp de noapte.

Planul lor a fost întrerupt însă de o patrulă a forțelor de ordine, care efectua controale de rutină în zonă.

În timp ce încercau să fugă, unul dintre hoți a reușit să dispară, dar celălalt, românul în vârstă de 36 de ani, a sărit peste parapet fără să realizeze pericolul și a căzut pe un teren abrupt, ajungând în cele din urmă în râul Brenta.

Eforturile de căutare, la care au participat pompierii și un elicopter, au dus la găsirea corpului său neînsuflețit în cursul zilei de joi, 22 februarie.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
7953940_23183424_ladro_si_getta_brenta_complice_in_fuga_vigonza
Popmpierii pe malul râului Brenat. Sursă foto: Il Gazzettino.

Procurorul Claudia Brunino, care nu are îndoieli asupra cauzei decesului, a dispus totuși efectuarea unei autopsii de către medicul legist Andrea Porzionato.

Examinarea preliminară a cadavrului nu a relevat semne de violență, confirmând că bărbatul a murit prin înec.

La locul tentativei de furt, autoritățile au găsit un scuter și un rucsac cu unelte pentru spargere, ambele fiind confiscate pentru cercetări și identificarea amprentelor care ar putea duce la complicele fugar.

Investigațiile sugerează că cei doi aveau în plan să comită mai multe furturi de combustibil, nu doar cel eșuat.

Autoritățile continuă să cerceteze mediul infracțional organizat pentru a identifica și prinde al doilea individ, despre care se presupune că ar fi și el cetățean român.

Distribuie acest articol