Un român a primit în Italia 100.000 de euro de la doi preoți pe care i-a amenințat și șantajat

Doi preoți italieni din orașul Torino, dedicați actelor de binefacere și atenției față de cei nevoiași, au fost victimele unui caz de șantaj și hărțuire din partea unui bărbat român în vârstă de 37 de ani.

Totul a început când un bărbat român numit Iosif, cunoscut sub numele de „Marcello”, s-a prezentat la ușa bisericii din zona San Paolo din Torino și a apelat la ajutorul lor, cerând haine, mâncare și, ulterior, bani.

„Soția mea este bolnavă și trebuie operată, fiul meu merge la școală, dar nu pot să-i cumpăr cărți”, le-a spus el conform publicației La Stampa.

Astfel, a reușit să strângă peste 10.000 de euro în numerar ca donație. În plus, preoții i-au dat o scrisoare de prezentare a situației sale către alte parohii din oraș.

Cu toate acestea, situația a luat o întorsătură neașteptată.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Pentru câteva luni, la începutul anului, Iosif a dispărut. Nu a sunat, nu a mai cerut nimic, nu s-a mai știut nimic de el. El a revenit în luna iunie a acestui an, cerând mai mult ajutor financiar.

Între timp, un preot dintre cei doi părăsise biserica din zonă pentru a se ocupa de probleme administrative. Și celălalt, trecut de 80 de ani, se mutase altundeva. Iosif încă avea numerele lor de telefon.

Când cei doi preoți au refuzat să-i mai dea bani, el a recurs la amenințări și mesaje agresive, cerând sume tot mai mari de bani. Trimitea mesaje continue, la orice oră din zi și din noapte. „Dacă nu-mi dai ce vreau, o să vezi tu!” sau „O să se termine rău de tot!”

Preoții, speriați, au continuat să-i transfere fonduri, ajungând în total la aproape 100.000 de euro. În ciuda acestui fapt, Iosif a continuat să ceară mai mult, amenințându-i și hărțuindu-i.

„Nu e suficient. Nu e suficient”, ar fi strigat Iosif. „Am nevoie de mai mulți. Și dacă vorbești, te bat. O să vezi tu. Nu trebuie să vorbești despre asta cu nimeni. Oricum știu unde ești”, le spunea pe rând celor doi preoți.

Situația a devenit insuportabilă, determinând pe unul dintre preoți să ceară surorii sale să contribuie cu bani.

La început câteva zeci de euro, apoi sute. Femeia a devenit suspicioasă, fratele ei avusese întotdeauna un stil de viață modest. I-a cerut explicații, preotul i-a arătat mesajele de la Iosif, iar femeia l-a convins să meargă la poliție.

Cazul a ajuns în fața procurorului Paolo Cappelli. Iosif, arestat pentru acte de persecuție, a negat acuzațiile, recunoscând doar primirea banilor fără a admite presiunile exercitate.

Împotriva lui stau sutele de mesaje și apeluri înregistrate în telefoanele preoților.