Un român a provocat panică într-o gară din Italia. Călătorii au fost evacuați și trenurile oprite

La ora 18:40, de miercuri, 16 august, un cetățean român în vârstă de 64 de ani a simulat un atac cu bombă la gara feroviară Bovisa din Milano, provocând oprirea imediată a circulației trenurilor pe liniile regionale milaneze, informează Il Giorno.

Potrivit declarațiilor poliției feroviare, bărbatul s-a apropiat de un angajat al serviciului de securitate aflat în apropierea casei de bilete, a lăsat jos o valiză și s-a îndepărtat grăbit.

Angajații au observat scena și au devenit extrem de îngrijorați și suspicioși. 

„Alerta a fost dată imediat și la ora 18:50, Poliția Feroviară a intervenit, închizând zona în jurul casei de bilete și evacuând gara.

Oamenilor li s-a cerut să se îndepărteze la o distanță sigură, iar căile de acces au fost închise. Trenurile au fost oprite începând cu ora 19:00”, a declarat un oficial al poliției.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Între timp, forțele de ordine și echipa de pirotehniști au intervenit, folosind protocolul standard de securitate, pentru a verifica dacă în valiză era o bombă.

Aceasta, însă, conținea hainele cetățeanului român, care își abandonase bagajul în mijlocul gării.

Bărbatul este cercetat acum pentru întreruperea unui serviciu public

Trenurile au rămas blocate până la 20:23, moment în care circulația a fost reluată treptat, provocând întârzieri și modificări ale destinațiilor.

„Stațiile de tren sunt punctele cele mai sensibile din perspectiva securității călătorilor și a celor din jur. De aceea, atenția este întotdeauna la cote maxime, iar camerele de supraveghere sunt constant active.

Există protocoale care permit oprirea și devierea trenurilor în cazul unei urgențe de securitate într-un timp foarte scurt”, a explicat un oficial de securitate.

Însă această alertă ridică, de asemenea, probleme legate de responsabilitate

Este simplu să oprești trenurile, dar la fel de simplu este să fii identificat după ce ai provocat astfel de situații.

Motivele comportamentului alarmant al bărbatului român rămân, deocamdată, necunoscute.

Putem doar să speculăm. Poate că avea ceva de ascuns, s-a speriat văzând un polițist și, prin urmare, a abandonat valiza pentru a se face nevăzut? Sau poate dorea să testeze reacția forțelor de ordine?

În orice caz, va avea multe de explicat în fața polițiștilor care între timp l-au prins și identificat.

Distribuie acest articol