Un român a sunat la poliție în străinătate pentru a anunța dispariția soției sale, dar a ajuns să fie arestat

Un caz neobișnuit s-a petrecut la stația de poliție din Poing, o localitate din landul Bavaria, în Germania, unde un bărbat român în vârstă de 31 de ani s-a prezentat pentur a anunța dispariția partenerei sale de viață, tot româncă, în seara zilei de vineri, 17 noiembrie 2023.

Potrivit site-ului german Merkur.de, conaționalul nostru era îngrijorat că partenera sa nu răspundea la telefon, dar, în timpul conversației cu poliția, el a aflat că femeia fusese arestată chiar în acea zi pentru un furt comis în localitatea menționată mai sus.

Conform informațiilor făcute publice de poliția germană, femeia a fost reținută în timp ce depuneau plângerea, deoarece ea avea deja un mandat de arestare în vigoare emis de Parchetul din Baden-Baden.

Românca a fost transferată astfel, la ora 19:00, în închisoarea pentru femei din München-Stadelheim, pentru a-și ispăși pedeapsa pentru un alt furt.

Într-o întorsătură surprinzătoare de evenimente însă, la verificarea identității bărbatului care a raportat dispariția, polițiștii germani au descoperit că și el era căutat de autoritățile din Baden-Baden pentru complicitate la furt.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„De aceea, muncitorului român i s-a comunicat că va fi arestat și el”, a declarat un purtător de cuvânt al poliției din Poing.

Din fericire, bărbatul a reușit să plătească o amendă în valoare de câteva sute de euro, anulând astfel mandatul de arestare și fiind eliberat în jurul orei 20:50, după finalizarea procedurilor polițienești.

„Femeia transferată anterior la München rămâne în detenție, iar soțul ei devotat a declarat că va merge imediat la München pentru a plăti și amenda soției sale”, au mai adăugat polițiștii din Poing.