Un român, campion al Italiei la kickboxing. În finală a învins un sportiv din România

Sportivul român Daniel Velea, cu cetățenie italiană, membru al echipei Jakini, a fost încoronat campion al Italiei la kickboxing, în cadrul celei de-a 26-a ediții a evenimentului „Le stelle del ring”, care a avut loc la Arezzo, în data de 29 noiembrie 2023.

Evenimentul, găzduit de sala de sport  Estra „Mario d’Agata”, a inclus o serie de meciuri captivante între unii dintre cei mai buni atleți de pe scena internațională.

Velea, în vârstă de 25 de ani, s-a confruntat cu Isuf Mihail de la Power Gym Craiova pentru titlul național la categoria de greutate de până la 75 kg.

Sub îndrumarea antrenorului Nicola Sokol Jakini și susținut de publicul local, Velea a fost un protagonist determinat și atent, reușind să gestioneze eficient adversarul pe parcursul meciului și să câștige primul titlu italian al carierei sale.

Această victorie marchează punctul culminant al unei seri pline de emoții pentru echipa Jakini, care și-a văzut luptătorii câștigând toate meciurile disputate, confirmând astfel calitatea pregătirii lor în sălile de antrenament din Arezzo și Subbiano.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În cuvintele lui Nicola Sokol Jakini, victoria lui Daniel „este un motiv de entuziasm deosebit pentru că recompensează evoluția tehnică și caracterială a lui Velea”.

„Le stelle del ring” a inclus, de asemenea, lupte internaționale de marcă, cu Sebastian Silicato din Italia câștigând titlul intercontinental ETF în categoria supergrei împotriva românului Tolea Ciumac.

Albaneza Joana Kiptiu și-a adjudecat titlul european feminin WKN la categoria muscă împotriva franțuzoaicei Marine Lievrouw și italo-albanezul Franc Agalliu a sărbătorit titlul european masculin WKN împotriva francezului Gabriel Sammour.

Evenimentul a fost un succes sportiv și organizatoric, reunind mii de atleți și pasionați de kickboxing la Arezzo pentru cel mai important eveniment sportiv al sezonului.

@rotalianul