Un român, campion regional la darts în Italia. Va participa la campionatul național

Marius Virgil, un tânăr originar din Alba Iulia, care a emigrat în Italia cu 11 ani în urmă, a obținut titlul de campion regional la darts. Acesta face parte din echipa „Dart Club HeadShot”, din regiunea Marche, informează Alba24.

În urma victoriei sale, următorul pas este să reprezinte regiunea Marche la Campionatul Național de Darts din Italia, un eveniment sportiv ce urmează să aibă loc în 3-4 iunie, în Bologna.

photo_2023-05-28_14-20-34
Marius Virgil, campion al regiunii Marche la darts. Sursa foto: Alba24

Darts este un joc în care niște proiectile mici sunt aruncate pe o țintă fixată de un perete. Cu toate că în trecut existau mai multe variante de joc, astăzi prin acest termen se are în vedere un joc cu niște reguli stricte.

pf-405ec791--pdy5y91dy4tmonjwrifj-Edited-Edited

Marius a emigrat în Italia acum 11 ani și a început să se dedice darts-ului în 2015. Înainte de a se muta, a jucat din pasiune acest joc într-un bar din Alba Iulia, însă, după ce a ajuns în Italia, a trecut la un nivel profesionist. După o perioadă în care a folosit săgeți cu vârf de plastic, a trecut la vârful de fier, o decizie influențată, parțial, și de închiderea din cauza pandemiei barului în care juca.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Din 2015 m-am apucat din nou cu o echipă de soft (vârf de plastic), din păcate în 2020 a fost pandemia, barul s-a închis și de anul trecut fac parte din echipa de ‘steel’ (vârf de fier) ‘Headshot’ din Montefiore. Darts-ul este un sport care m-a atras de la prima vedere”, a declarat Marius.

El lucrează în domeniul lemnului, de la ora 8 dimineața la ora 18.00 și, fără excepție, începând cu ora 21.00 se dedică antrenamentului pentru darts.

Pentru a se menține în formă, se antrenează zilnic o oră, iar în fiecare vineri se întâlnește cu colegii săi la club pentru antrenament.

1Darts-ul este un sport la care este obligatoriu antrenamentul zilnic pentru a avansa”, spune Marius. În ciuda dedicării sale, recunoaște că pentru a face performanță în sport este nevoie de investiții financiare și de sprijinul sponsorilor.

„Darts-ul este un sport care te  ține concentrat tot timpul. Este un joc matematic pentru că trebuie să îți calculezi aruncările și punctele rămase care din combinația de triple și duble să închizi mai repede decât adversarul tău”, a adăugat Marius.

Experiența sa din România, pasiunea pentru darts și determinarea de a avansa, l-au ajutat pe acest tânăr român să se impună în Italia.

În ciuda obstacolelor și provocărilor, Marius și-a urmat visul și acum se pregătește să reprezinte regiunea Marche la Campionatul Național de Darts din Italia. Succesul său subliniază importanța perseverenței și a muncii continue în atingerea obiectivelor personale, indiferent de circumstanțele externe.

Cu siguranță, vom urmări cu interes evoluția lui Marius la Campionatul Național și îi urăm mult succes în continuare. Experiența sa ne arată că, indiferent de locul în care ne aflăm, pasiunea și dedicarea pentru un sport sau o activitate pot duce la rezultate extraordinare.