Un român care a furat și ucis porci în Italia, a fost prins în România după 11 ani de la fapta sa

Un cetățean român în vârstă de 42 de ani a fost arestat zilele trecute de poliția din Maramureș, în urma unui mandat de arestare european emis de Procuratura Generală din Perugia, regiunea Umbria din Italia. Bărbatul a fost condamnat la un an și două luni de închisoare pentru furtul și uciderea unor porci.

În colaborare cu alți complici, el a fost acuzat de furtul agravat și uciderea unor porci de la o cunoscută fermă agricolă din Montefalco, relatează ANSA.

Incidentul se pare că a avut loc cu mai mult de 11 ani în urmă. Procesul s-a desfășurat de-a lungul mai multor ani, timp în care cetățeanul român s-a întors în patrie.

În noaptea furtului, el a fost surprins în flagrant delict în timp ce transporta animalele cu un căruț.

În momentul capturării sale, avea asupra lui un cuțit cu o lungime de 27 de centimetri, un ciocan de zidărie pătrat și alte unelte care fuseseră probabil folosite pentru a ucide animalele într-un mod crud.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Bărbatul român a primit o sentință de un an și două luni de închisoare, sentință care a ținut cont inclusiv de acuzația de vandalizare a proprietății, dar și de modul extrem de violent în care porcii fuseseră uciși.

Românul așteaptă acum să fie extrădat în Italia.

Maltratarea și uciderea animalelor cu metode incompatibile cu natura lor sunt considerate infracțiuni potrivit codului penal italian.

Începând cu anul 2022, Constituția a fost de asemenea modificată, articolul 9 stabilind că protecția animalelor este garantată de legea statului, conform unei declarații a Procuraturii Generale.