Un român care se întorcea din Italia a încercat să intre în România pe jos. Oprit de polițiștii de frontieră

Un incident neobișnuit a avut loc duminică, 28 ianuarie, la Punctul de Trecere a Frontierei Petea, din județul Satu Mare, unde un cetățean român în vârstă de 36 de ani, a încercat să intre în România pe jos, fără a se supune procedurilor standard de control la frontieră.

Bărbatul este din județul Neamț și se întorcea din Italia, menționează publicația Presa SM

Incidentul a avut loc în jurul orei 09:30, când polițiștii de frontieră de la Petea l-au oprit pe bărbatul care încerca să intre în țară pe jos.

În urma verificărilor inițiale, s-a stabilit că individul se întorcea din Italia și a încercat să treacă frontiera fără a se prezenta la control, motivând că și-a pierdut documentul de călătorie în timpul șederii sale în Italia.

În urma acestui incident, polițiștii de frontieră au întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de intrare în țară prin trecere frauduloasă a frontierei de stat.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Conform Legii nr. 248/2005 și a Constituției României, cetățenii români care se prezintă la controlul de frontieră fără documente de călătorie, din motive precum pierderea sau furtul acestora, sunt lăsați oricum să intre în țară, după o verificare amănunțită și identificarea lor în bazele de date ale instituției.