Un român care spăla vase în Italia a ajuns să dețină cea mai bună pizzerie independentă din UK

Sergiu Teacu, originar din Roznov, județul Neamț, a reușit să transforme o pizzerie deschisă în mijlocul pandemiei într-o afacere de succes și să obțină pentru al doilea an consecutiv titlul de „cea mai bună pizzerie independentă din UK”.

Pizzeria „Taste of Italy” situată în orașul Chelmsford, Essex, a primit acest prestigios premiu pe 9 noiembrie 2023, oferit de PAPA INDUSTRY AWARDS, informează Ziar Piatra Neamț.

Această recunoaștere vine ca o recompensă binemeritată pentru munca depusă și pasiunea cu care Sergiu Teacu și echipa sa au creat o experiență autentică italiană pentru clienții lor din Marea Britanie.

20231110_005252-scaled
Sursa foto: Ziar Piatra Neamț

Sergiu Teacu a plecat din România în anul 2012 și a locuit în Italia, unde a început ca spălător de vase, devenind apoi bucătar. În 2016, el s-a mutat în Marea Britanie cu soția sa, Lucia Pronesti, parteneră nu doar de viață, ci și de afaceri.

Deschiderea pizzeriei „Taste of Italy” a avut loc pe 25 septembrie 2020, în plină pandemie, și a fost urmată de restricții severe care au permis doar serviciul de preluare și livrare la domiciliu.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cu toate acestea, datorită calității produsului și eforturilor lor susținute, au reușit să supraviețuiască și să obțină rapid recunoașterea locală și națională.

„Taste of Italy” oferă pizza autentică italiană, preparată cu ingrediente importate din Italia și pregătită de o echipă formată din români, italieni și britanici.

IMG-20231110-WA0059
Sergiu Teacu împreună cu soția și echipa sa. Sursa foto: Ziar Piatra Neamț

În doar trei ani de la deschidere, pizzeria a devenit una dintre cele mai apreciate din Marea Britanie, demonstrând că munca asiduă și devotamentul pot aduce recunoaștere indiscutabilă oriunde în lume.

Pizzeria a obținut primul loc pe Tripadvisor din 300 de pizzerii și restaurante locale și a ocupat poziții de top în clasamentul regional al celor 3345 de restaurante și pizzerii din Marea Britanie.

Pentru a oferi o autenticitate absolută, pizzeria importă 90% din ingrediente din Italia, inclusiv făină, măsline, salamuri, condimente, uleiuri, vinuri și sucuri italiene.

teacu
Sergiu Teacu. Sursa foto: Ziar Piatra Neamț

În plus, „Taste of Italy” s-a înscris cu succes la PAPA INDUSTRY AWARDS, un eveniment care recunoaște excelența în prepararea mâncărurilor italiene în Marea Britanie.

În 2022, au câștigat premiul pentru „cea mai bună pizzerie independentă din Anglia” iar în 2023, au reușit să păstreze acest titlu onorabil pentru al doilea an consecutiv.

Această competiție a inclus peste 5000 de pizzerii italiene din Marea Britanie, iar „Taste of Italy” a ajuns în primii patru finaliști, câștigând în cele din urmă recunoașterea pentru al doilea an consecutiv, ca fiind „cea mai bună pizzerie independentă din UK”.

taste-1536x810

„Pe panoul principal, cum se intră în pizzerie stă bine scris mare PIATRA-NEAMȚ-ROZNOV. Sunt mândru de unde sunt”, a declarat conaționalul nostru.

Distribuie acest articol