Un român din Italia i-a interzis soției timp de 8 ani să se vadă cu sora ei. Credea că îl înșeală cu cumnatul

Un cetățean român în vârstă de 40 de ani, rezident în Bagnacavallo, provincia Ravenna din regiunea italiană Emilia-Romagna, este judecat în tribunal cu acuzația de rele tratamente aplicate soției sale.

Cazul, relatează Il Resto del Carlino, a ieșit la iveală în urma plângerii depuse de soția sa, care participă la proces ca parte civilă și este reprezentată de avocatul Andrea Valentinotti. Inculpatul, în schimb, este apărat de avocatul Giorgio Vantaggiato.

Cei doi soți, aflați în proces de separare, s-au căsătorit în anul 2005 și încă de atunci bărbatul ar fi adoptat un comportament ostil față de soție, suspectând-o că l-ar înșela.

Victima a povestit în sala de judecată că soțul i-a interzis să-și vadă sora timp de aproximativ opt ani, deoarece credea că îl înșeală cu soțul acesteia, cumnatul ei.

El i-a interzis soției să mai stea de vorbă cu sora ei, chiar dacă cele două femei lucrau împreună.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Nu voia să o salut când ne întâlneam, nici măcar la locul de muncă. Ani de zile nu am mers în vizită la ea de teamă”, a declarat femeia la proces.

În cadrul unui incident izolat, după ce a găsit anvelopele mașinii tăiate, bărbatul l-a acuzat pe cumnat pentru această faptă, iar pe soție a agresat-o fizic, fiind singura agresiune de acest gen din relația lor.

Multe alte abuzuri de natură psihologică au avut loc însă de-a lungul anilor, incluzând amenințări și insulte, chiar și în fața copiilor.

În timp ce bărbatul român se confrunta cu o problemă gravă de sănătate, soția a încercat să îi fie alături, dar gelozia acestuia s-a intensificat.

- Continuarea după publicitate -

Ea a decis apoi să se despartă de el și l-a denunțat la carabinieri la sfârșitul anului 2021.

În fața completului de judecată, prezidat de Antonella Guidomei, cu judecătorii Cosimo Pedullà și Piervittorio Farinella, au depus mărturie și sora soției, confirmând evenimentele, precum și o colegă de-ale lor care este voluntară la asociația Demetra din Lugo, care sprijină victimele violenței domestice.

Aceasta din urmă a relatat că în 2021, soția i-a povestit în lacrimi coșmarul domestic pe care îl trăia.

@rotalianul