Un român din Italia s-a urcat pe o macara și amenință că se sinucide: „Dați-mi înapoi casa și câinii sau mă arunc”

Momente tensionate pe Via Filadelfia din Torino, luni, 9 octombrie. Un român s-a urcat pe o macara și amenință că se sinucide. Un negociator este la fața locului și duce tratative cu bărbatul respectiv.

Conaționalul nostru, al cărui gest extrem a fost semnalat prin apel la numărul de urgență 112 de către un trecător care l-a văzut urcând pe macara în jurul orei 11:30, a declanșat o mobilizare semnificativă a forțelor de ordine și a echipei de salvare, precum și adunarea unei mulțimi de curioși la fața locului.

„Ajutați-mă, dați-mi înapoi casa și câinii sau mă arunc”, a strigat bărbatul de la înălțimea la care se afla, potrivit La Repubblica.

1200-20231009123549 (3)
Un român din Italia s-a urcat pe o macara și amenință că se sinucide: „Dați-mi înapoi casa și câinii sau mă arunc”. Foto: La Repubblica

Situația devine și mai încordată, întrucât românul pare să nu aibă intenția de a coborî prea repede de pe macara.

El a fost evacuat din apartamentul de pe Via Nizza, unde locuia împreună cu mama sa și cu cei doi câini ai săi.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Animalele au fost confiscate de către autorități și duse la un adăpost de animale, o decizie pe care bărbatul nu a acceptat-o, ajungând la un gest disperat pentru a-și exprima nemulțumirea și disperarea.

Pompierii și negociatorii Poliției de Stat au intervenit, căutând soluții pentru a rezolva situația.

Salvatorii, ajutați de o macara cu braț telescopic, s-au apropiat de bărbat, încercând să-l convingă să coboare și oferindu-i o sticlă de apă în semn de bunăvoință. Totuși, până în prezent, bărbatul a refuzat să coopereze.

Negocierile continuă, iar cererile bărbatului sunt clare: el vrea să-i fie returnată casa și câinii.

În același timp, Poliția locală a închis circulația în zonă pentru a facilita operațiunile și pentru a asigura desfășurarea în bune condiții a intervențiilor echipelor de salvare.