Un român din Italia și-a împins concubina pe fereastră, de la 10 metri înălțime. Femeia a murit la spital

Un bărbat român în vârstă de 48 de ani, cu inițialele I.G., este acuzat de uciderea concubinei sale, Maria Roșca, pe care ar fi împins-o de la fereastra apartamentului în care locuiau în localitatea Riva del Garda din nordul Italiei. Inițial, bărbatul declarase că a fost un accident și că femeia s-a sinucis.

Tragedia s-a petrecut pe 30 ianuarie 2022, când Maria, în vârstă de 47 de ani, originară din Moldova, a căzut de la o fereastră situată la o înălțime de zece metri, pe via Fiume, în Riva del Garda. Femeia a fost transportată la spitalul din Trento, unde a decedat, informează Il Quotidiano.

Cazul, inițial considerat un accident, a devenit subiectul unei anchete minuțioase, după ce anchetatorii au obținut un fișier audio de pe telefonul femeii, care sugerează o dispută violentă între cei doi, chiar înainte de căderea Mariei Roșca de la etaj.

Anchetatorii au dezvăluit că versiunile date de român prezentau numeroase contradicții și discrepanțe, ceea ce a dus la suspiciuni.

Potrivit relatărilor, bărbatul susținea că se afla în altă cameră la momentul incidentului, însă înregistrarea audio arată că el se afla în apropierea victimei, angajat într-o dispută aprinsă cu aceasta.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Înregistrarea, considerată un punct de cotitură în anchetă, dă de înțeles că Maria se simțea amenințată de bărbatul român și se temea pentru viața ei.

În plus, bărbatul avea zgârieturi pe față când a fost găsit de poliție, indicând că femeia ar fi încercat să se apere.

Anchetatorii au efectuat cercetări amănunțite, analizând înregistrări video de la camerele de supraveghere private și publice din zonă, pentru a reconstrui mișcările cuplului în cursul acelei zile.  Un efort meticulos a relevat o serie de incongruențe în declarațiile lui I.G.

Astfel, la aproape un an după ce procurorul Fabrizio De Angelis a cerut trimiterea în judecată a bărbatului pentru omor, I.G. va trebui să se prezinte în fața judecătorului pentru o audiere preliminară, care va avea loc la începutul lunii martie, în tribunalul din Rovereto.

Potrivit relatărilor, avocatul său, Fabrizio Casetti, ar putea solicita un proces prescurtat, o procedură care permite o reducere cu o treime a pedepsei în caz de condamnare.

În sala de judecată, este posibil să apară și membrii familiei victimei, inclusiv cei trei copii, pentru a solicita includerea lor ca părți civile în proces și eventual o despăgubire.