Un român din Italia și-a îndeplinit visul: A deschis împreună cu soția un restaurant

La Marina di Massa, în provincia Massa-Carrara (Toscana), un nou restaurant numit „Madame” a fost inaugurat luna trecută. Este locul unde bucătarul român Șerban Vali Răzvan, în vârstă de 37 de ani, transformă pasta într-o mulțime de forme și de combinații savuroase.

Restaurantul Madame, o nouă afacere inaugurată la începutul lunii aprilie în centrul localității Marina di Massa, este creația tânărului român Șerban Vali Răzvan și al soției sale, Patrizia, informează publicația Il Forchettierre.

photo_2023-05-23_13-05-47
Șerban Vali Răzvan împreună cu soția, Patrizia. Sursa foto: Il Forchettierre

Născut în 1986, Chef Vali și-a început cariera la restaurantul Il Trillo, însă pasiunea pentru arta culinară l-a îndemnat să exploreze noi experiențe în bucătăriile stelate, ajungând să lucreze cu chef-ul Luca Landi la restaurantul Lunasia.

După acest stagiu scurt, unde Vali a descoperit vocația sa pentru pastă, a avut ocazia să experimenteze noi tehnici la restaurantul Bistrot din Forte dei Marmi, unde a devenit șef de echipă.

image7

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Începând cu acel moment, singura lui dorință a fost să își deschidă propriul restaurant pentru a-și exprima liber creativitatea.

Astfel, a luat naștere „Atelierul de Pasta” din Massa. Obiectivul său principal era de a oferi clienților feluri de mâncare de înaltă calitate, pe care le-a învățat pe parcursul anilor, în marile restaurante.

Atelierul de Pasta a fost foarte apreciat, iar Chef Vali a început să primească primele satisfacții: cu introducerea de aperitive și feluri principale în meniu, a început să-și dea seama că clienții îi acordă încredere.

image4
Șerban Vali Răzvan în restaurantul Atelier della Pasta. Sursa foto: Il Forchettierre

Tocmai din acest motiv – din dorința de a oferi clienților săi un adevărat restaurant, mai spațios și cu o selecție mai variată de feluri de mâncare – a luat naștere Restaurantul Madame, situat în centrul Marina di Massa.

Acesta dispune de o sală de mese internă și o terasă spațioasă unde oaspeții pot mânca în aer liber. În restaurantul recent renovat se regăsește gustul francez, de unde provine și numele restaurantului, reflectând pasiunea lui Chef Vali și a soției sale, Patrizia, pentru Franța.

Felul principal de mâncare al restaurantului Madame este pasta, dar meniul oferă și o varietate de aperitive și feluri principale. Opțiunile de pește sunt mai numeroase, însă carnea este de asemenea prezentă în meniu.

a2c6557c-660b-4b8a-9e63-f2ebcbc9dad6
Imagine din restaurantul „Madame” din Marina di Massa

Pasta umplută, proaspătă și făcută de mână, este prezentă în diverse feluri: de exemplu, Ravioli umpluți cu „branzino” (pește – biban de mare), serviți cu roșii coapte la cuptor, țelină caramelizată și unt de anșoa. Țelina caramelizată adaugă o notă de dulceață, în contrast cu aciditatea roșiilor coapte la cuptor, fără ca vreun gust să mascheze delicatețea ravioli.

photo_2023-05-23_12-28-44
Sursa foto: Il Forchettierre

În opțiunile de carne, avem Agnolotto cu trei feluri de carne la cuptor, însoțit de sos de carne și fondue de parmezan. Agnolotto, o referință la tradiția piemonteză, este preparat la perfecție, rămânând foarte subțire și lăsând loc pentru gustul suculent al celor trei tipuri de carne – vițel, iepure, porc – însoțit de o cremoasă fondue de „parmigiano reggiano”.

În ceea ce privește aperitivele, care variază și în funcție de ofertele pieței de pește, găsim delicioase Triglie în tempura de maia, cu burrata și busuioc. Un fel de mâncare care aduce în minte sezonul de vară și combină crocantul triglie cu moliciunea burratei, un mariaj reușit, datorat simplității ingredientelor.

Pe partea de feluri principale, avem file de branzino gătit în tigaie cu cremă de năut și ceapă marinată. Aroma cepei se îmbină cu gustul delicat de alună al năutului, care însoțește branzino.

Restaurantul Madame continuă să crească zi de zi, pentru a le oferi clienților săi mereu ceva nou. Cu siguranță are un potențial enorm, iar sarcina tinerii cupluri este de a-l valorifica la maximum.