Un român din străinătate a pus lacăt pe dulapul de la bucătărie ca să nu-i mai fie furată mâncarea

Un român stabilit în apropiere de Manchester, în Anglia, a fost nevoit să pună un lacăt pe dulapul din bucătărie pentru a-și proteja mâncarea de furturile frecvente între colegii de casă, relevând astfel dificultățile cu care se confruntă conaționalii noștri în străinătate.

Ionuț Oprea a împărtășit recent pe o rețea socială un episod sugestiv despre realitățile dure cu care se confruntă românii în străinătate. Informația a fost preluată de Anunțul UK și publicată pe Facebook.

Conform relatării lui Ionuț, un prieten de-al său a descoperit că mâncarea pregătită de iubita lui pentru cină, o tavă cu copănele de pui și cartofi la cuptor, a fost consumată în absența sa de unul dintre ceilalți conaționali cu care împarte locuința.

„Așa e străinătatea, fraților, nu ne mai judecați… și nu mai spuneți că suntem zgârciți dacă nu dăm de băut când venim în România… Că nu știe nimeni cât de grea e viața în Anglia. Cel puțin, la Londra, e plin de conaționali de-ai noștri care locuiesc în aceste condiții!”

photo_2024-04-19_19-18-41
Sursa foto: Anunțul UK

Ionuț a mai povestit despre ideea pe care a avut-o prietenul său:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Băiatul a fost sincer și mi-a povestit… Prietena lui a făcut o tavă cu copănele și cartofi la cuptor… iar el când a venit acasă de la muncă și a vrut să se pună la masa … a găsit copănele mâncate…

Din câte am înteles, sunt 9 sau 10 în casă, dar niciunul dintre colegii de casă nu a recunoscut nimic, iar el de atunci ține totul sub lacăt.”

Situația descrisă de Ionuț Oprea nu este un caz izolat, ci reflectă o problemă larg răspândită între românii care locuiesc în condiții de coabitare în Marea Britanie, unde spațiul limitat și resursele insuficiente pot duce la tensiuni și conflicte neașteptate.