Un român întors din Italia ca să-și facă dinții a pierdut 4.000 de euro în tren. Recuperați de polițiști

Un român care a muncit din greu în Italia pentru a strânge bani de stomatolog a avut parte de o surpriză neașteptată când și-a recuperat o borsetă pierdută, conținând suma de 4.000 de euro.

Constantin Maga, în vârstă de 61 de ani, s-a întors în țară pentru a merge la dentist, relatează Observator

El a trăit momente de tensiune și ușurare în același timp, după ce a realizat că și-a uitat borseta cu bani în tren, în timp ce căuta o priză pentru a-și încărca telefonul.

Bărbatul, care își agonisise banii muncind cu greu în Italia, avea de gând să-i folosească pentru reparații dentare, având în vedere că tarifele stomatologilor din România sunt mai accesibile decât cele din Italia.

Constantin Maga a povestit: „Am pus borseta pe măsuţa aia de la geam şi am probat să văd dacă merge priza. Nu mergea nici în vagonul ăla. Am ieşit de acolo cu telefonul şi cu cablul în mână.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Norocul său a fost că în tren se afla o patrulă de la Poliția Transporturilor, iar agenții au descoperit borseta uitată. Vlad Pușcașu, agent șef principal la Secția Regională Poliție Transporturi Iași, a relatat cum a găsit borseta cu cei 4.000 de euro:

După ce am plecat din Bacău am observat la unul din compartimentele dintre primele vagoane de locomotivă o borsetă care stătea singură, frumos, pe un scăunel.

Am observat că e o sumă frumuşică de bani în euro, un document italian emis de autorităţile italiene. La câteva vagoane mai încolo, am observat o persoană care avea semnalmentele celei care-şi pierduse borseta”, a relatat polițistul.

După ce l-au identificat pe proprietarul borsetei pe baza semnalmentelor, polițiștii l-au abordat pe Maga, întrebându-l despre bagajele sale. Acesta, realizând ce se întâmplase, a avut o reacție puternică, simțindu-se copleșit de emoții:

Au venit şi m-au întrebat câte bagaje am. Atunci mi s-au înmuiat genunchii şi nu ştiam ce-i cu mine. Scăpam totul din mână”, a spus bărbatul păgubit.

Vlad Pușcașu, agent șef principal, Secție Regională Poliţie Transporturi Iaşi: „Omul s-a schimbat, efectiv, şi transpiraţie, şi culori la faţă.

Constantin Maga și-a exprimat profunda recunoștință față de agenții de poliție, evidențiind diferența de comportament pe care ar fi avut-o alții în locul lor, sugerând că unii ar fi luat banii și ar fi aruncat borseta.

Povestea lui Constantin Maga se termină astfel cu o notă pozitivă și cu o lecție despre onestitate și integritate, demonstrând că există încă oameni care aleg să facă ceea ce este corect, chiar și în situații tentante.