Un român s-a întors din străinătate pentru a-și omorî soția care voia să divorțeze

Un eveniment dramatic, demn de un scenariu de film horror, s-a petrecut într-o localitate din județul Iași, după ce un bărbat român a parcurs 2.600 km din Marea Britanie până în România, cu un singur scop: să-și ucidă soția, pe care a atacat-o cu un cuțit.

Ionel și Mihaela Polonic, care au patru copii din relații anterioare, au avut o căsnicie tensionată, marcată de violențe domestice pe fondul consumului de alcool al bărbatului, relatează Ziarul de Iași.

Mihaela a obținut un ordin de protecție împotriva soțului ei în 2018, dar a acceptat să se împace cu el după ce acesta a promis că își va schimba comportamentul.

Incidentul a început în noiembrie 2022, când Ionel, aflat în Marea Britanie, a devenit agresiv verbal cu propriul fiu, fiica sa vitregă și iubitul acesteia.

După un apel telefonic cu soția sa, în care aceasta a menționat intenția de divorț, Ionel a amenințat-o cu moartea.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Pe 20 noiembrie, Ionel Polonic a părăsit Marea Britanie cu microbuzul, în timp ce soția sa a cerut ajutorul lui P.C.M., iubitul fiicei sale vitrege.

Pe 25 noiembrie, Polonic a localizat locuința lui P.C.M. în Prigoreni, unde se refugiase Mihaela cu copiii. Bărbatul a forțat intrarea în casă și, într-un atac furios, a început să o lovească pe soția sa cu un cuțit, cu intenția clară de a o ucide.

Femeia a avut însă zile, chiar dacă a fost înjunghiată de mai multe ori de cel care îi era soț

Intervenția rapidă a lui P.C.M. și a altui bărbat, M.C., a salvat viața femeii. Ei au dezarmat agresorul, folosind o scândură pentru a-l lovi. Mihaela a fost transportată de urgență la spital și a supraviețuit, dar a avut nevoie de îngrijiri medicale timp de peste o lună.

În declarațiile date anchetatorilor, Mihaela a descris teroarea trăită, menționând că Polonic era, probabil, sub influența alcoolului în momentul atacului.

Ionel Polonic a fost judecat pentru tentativă la omor, amenințare și violare de domiciliu

Deși inițial a negat faptele, în fața judecătorilor le-a recunoscut, sperând la o sentință mai ușoară. Judecătorii au remarcat violența extremă a agresiunii, subliniind că victima nu a provocat conflictul și a încercat constant să-l evite.

Ionel Polonic a fost găsit vinovat pentru toate acuzațiile și a fost condamnat la 8 ani și 3 luni de închisoare, plus plata a 1.000 euro daune materiale și 15.000 euro daune morale. Sentința, pronunțată luni, poate fi contestată prin apel.