Un român se zbate în Italia între viață și moarte. Alți doi sunt răniți după un dramatic accident

Un tânăr român în vârstă de 33 de ani, domiciliat în Olbia, regiunea Sardinia, se zbate între viață și moarte după un tragic accident auto survenit în interiorul unui tunel din Berruiles (Budoni). Andrei Ionuț călătorea alături de alți doi români într-o camionetă care a intrat în coliziune frontală cu un TIR.

Accidentul a avut loc marți după amiază, 19 septembrie. Cei trei români se întorceau acasă de la lucru când, în interiorul unui tunel, camioneta în care se aflau s-a izbit frontal de un TIR care venea din sens opus.

Toți au fost răniți și transportați la spital, menționează La Nuova Sardegna.

700-20230922105522 (5)
Autoutilitara în care călătoreau cei trei români. Sursa foto: La Nuova Sardegna

Andrei Ionuț este în stare extrem de gravă, el se află în comă, la spitalul din Sassari și medicii luptă să-i salveze viața.

În autovehicul se aflau alți doi români, M.S. și R.F., care au fost internați în secția de ortopedie a spitalului din Olbia. Medicii au declarat că aceștia au suferit fracturi multiple în diverse părți ale corpului, însă starea lor nu este critică și nu sunt în pericol de a-și pierde viața.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

La locul accidentului salvatorii au avut parte de o misiune dificilă, ei au fost nevoiți să extragă victimele din caroseria contorsionată a vehiculului.

Intervenția promptă a serviciilor de urgență, alertate de trecători, a fost crucială în salvarea vieților celor trei.

Reconstituirile sugerează că autoutilitara, condusă de Andrei Ionuț, ar fi invadat banda opusă, intrând în coliziune cu TIR-ul. Teribila coliziune a făcut ca mașina să se rostogolească înapoi cu cel puțin 15 metri.

Deși există semnalizare rutieră corespunzătoare și limite de viteză în acea zonă, datorită lucrărilor executate de Anas, se pare că neglijența șoferului ar fi fost cauza principală a tragediei.

Accidentul a stârnit însă numeroase controverse, alimentând nemulțumirile cetățenilor privind ritmul lent al lucrărilor care au loc pe șoseaua dintre Olbia și Nuoro.

De asemenea, mulți critică numărul mare de segmente de drum în care circulația se face pe o singură bandă, subliniind riscurile pe care le prezintă mai ales în interiorul tunelurilor.

Conform cronogramei furnizate de Anas, lucrările vor continua pentru o perioadă extinsă.

Cu toate acestea, se subliniază faptul că majoritatea accidentelor de până acum au fost cauzate de comportamentele neglijente ale șoferilor, de depășirea limitelor de viteză sau de tentativele de depășire în zone în care aceasta este interzisă datorită lucrărilor în curs.