Un român și-a tăiat venele crezând că are cancer după ce și-a căutat simptomele pe internet

Un bărbat din județul Botoșani a avut o tentativă tragică de sinucidere, după ce a citit informații pe internet și a tras concluzia că suferă de cancer la colon.

Evenimentul s-a desfășurat sâmbătă, 11 noiembrie, când bărbatul și-a tăiat venele și tendoanele brațului stâng cu un flex, informează Monitorul de Botoșani.

Soția sa l-a descoperit într-o anexă a casei, într-o baltă de sânge, după ce acesta i-a lăsat un mesaj pe telefon, în care îi spunea că este o soție bună și îi cerea iertare.

Victima a fost rapid transportată la Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” din Botoșani, unde medicii au reușit să-i salveze viața.

Bărbatul s-a autodiagnosticat cu cancer la colon bazându-se pe simptomele citite online.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

El nu s-ar fi simțit bine în ultima vreme, avea probleme cu colonul și ca mulți dintre noi a început să caute informații pe internet.

Așa s-a convins de unul singur că ar avea cancer la colon. Nu s-a dus la medic și nu a făcut analize specifice pentru o astfel de afecțiune. A continuat să creadă că suferă de cancer și a devenit tot mai deprimat.

În ziua dramaticului eveniment a mers în anexa casei, unde este centrala, pentru a mai pune ceva lemne pe foc. După câteva minute femeia a primit mesajul pe telefon. Din fericire, ea a bănuit că ceva nu e în regulă și a fugit în anexa locuineți, găsindu-și soțul cu mâna stângă aproape secționată de pânza flexului.

Femeia a sunat imediat la 112 și intervenția sa a fost crucială pentru salvarea vieții bărbatului.

Ioan Asaftei, purtătorul de cuvânt al spitalului, a declarat că pacientul nu figurează în evidențele medicale ale vreunui medic oncolog.

Ioan Asaftei a adăugat că starea pacientului pare să fie mai degrabă legată de o problemă depresivă și că evoluția sa este favorabilă.