Un șofer român a sărit de la volan, din mers, pe o autostradă din Ungaria. Polițist: „N-am văzut în toată cariera mea așa ceva!”

Pe autostrada 55 din Ungaria s-a petrecut luni, 14 august, un accident neobișnuit, când un șofer român a sărit dintr-un Audi în mișcare după ce a văzut mașinile de poliție.

Scenele uluitoare au fost înregistrate de camera de bord a mașinii poliției maghiare, în timp ce patrula împreună cu un vehicul al poliției cehe, informează Observator.

„În apropiere de kilometrul 25, un Audi ne-a tăiat calea în mod periculos. Am inițiat imediat o urmărire”, a declarat un oficial al poliției maghiare.

La scurt timp, șoferul autoturismului Audi a redus brusc viteza și, într-un act inexplicabil, a sărit din mașina în mișcare, fugind rapid către câmpurile din apropiere.

„N-am văzut în toată cariera mea un asemenea comportament”, a mărturisit unul dintre polițiștii prezenți la fața locului.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Autoritățile au confirmat că șoferul este un tânăr român în vârstă de 26 de ani, care a fost ulterior arestat și pus sub acuzare pentru trafic de persoane.

Motivul? Mașina sa era plină cu 12 cetățeni sirieni fără documente valide și fără drept de ședere în Ungaria.

După ce șoferul a părăsit mașina, unul dintre migranți a reacționat rapid, preluând controlul vehiculului și oprindu-l în siguranță.

„Datorită reacției rapide a acestui individ, o situație deja periculoasă nu s-a transformat într-o catastrofă”, a adăugat oficialul poliției.

Accidentul atrage atenția asupra problemelor cu care se confruntă Europa în ceea ce privește migrația ilegală și subliniază nevoia de acțiuni consolidate pentru a se ocupa de astfel de situații.