Un tânăr din Italia, care la 30 de ani nu se dădea dus din casa părintească, a fost dat în judecată de tată

Un tată din Torino a fost nevoit să recurgă la instanța de judecată pentru a-și determina fiul în vârstă de 30 de ani să devină independent și să părăsească domiciliul familial.

Decizia judecătorului a venit în sprijinul părintelui:

„Bărbatul – a stabilit judecătorul – ocupă fără drept casa părintească” și trebuie să o părăsească în trei luni, informează La Stampa.

Federica Viotto, avocata care l-a reprezentat pe tată alături de colega sa, Chiara Messana, a descris verdictul ca pe „un mesaj educativ dureros, dar necesar”.

Conflictul a izbucnit după ani de încercări ale părinților de a-l încuraja pe fiul lor să își găsească un loc de muncă stabil și să își asume responsabilități de om adult.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

După ce a terminat liceul tehnic la vârsta de 19 ani, bărbatul a ales să nu își continue studiile superioare, preferând să accepte locuri de muncă ocazionale.

„Puține, foarte puține”, spun cei care îl cunosc, evidențiind lipsa dorinței de muncă a tânărului.

Părinții, îngrijorați de viitorul fiului lor și conștienți de propriile lor limitări fizice pe măsură ce îmbătrânesc, s-au străduit să-l sprijine în căutarea unui loc de muncă stabil.

Tatăl său și-a exprimat aceste preocupări avocatei, subliniind necesitatea ca fiul să devină autonom:

„Trebuie să se integreze în lumea muncii, să obțină un contract sigur. Când va avea 40 de ani, va fi prea târziu. Ce viitor va mai putea avea?”

Tânărul de 30 s-a apărat. El a povestit că a căutat un loc de muncă, dar nu a găsit nimic adecvat. Atunci, tatăl a ales calea legală. A depus un recurs și cazul a ajuns la Palatul de Justiție.

Recent, a fost pronunțată sentința. Între timp, tânărul a explicat judecătorului că în septembrie a semnat un contract de ucenic într-o fabrică. Și după reînnoirea din octombrie, continuă să lucreze în companie cu normă întreagă.

Încă locuiește cu părinții, dar numai pentru maxim trei luni, după care va fi pe cont propriu.

Această măsură legală extremă reflectă dilemele cu care se confruntă multe familii în încercarea de a echilibra sprijinul parental cu necesitatea de independență a adulților tineri.

Decizia judecătorească de la Torino servește drept un precedent și un avertisment pentru situații similare, punând în balanță drepturile părinților de a se bucura de propriul lor spațiu și necesitatea tinerilor de a se descurca singuri.