Un tânăr din Italia de origine română și-a îndeplinit visul și a deschis un magazin gastronomic

În orașul Forio, de pe insula Ischia din Italia, tânărul chef româno-italian Ellias Nicholas Di Meglio și-a îndeplinit visul și a deschis „Il Forno delle Tentazioni”.

Povestea lui Ellias este una de determinare și pasiune, începută în copilărie și acum materializată într-un spațiu gastronomic ce onorează tradițiile culinare românești și italiene, relatează publicația Ischia Press.

Numele, care se traduce în română „Cuptorul Tentanțiilor”, este un magazin gastronomic, cu produse de brutărie/patiserie și reflectă angajamentul lui Ellias de a oferi preparate autentice și pline de gust, care să trezească simțurile și să ofere clienților o experiență culinară memorabilă.

IL-SOGNO-DI-ELLIAS-3-667x1024
Ellias Nicholas Di Meglio. Sursa foto: Ischia Press

Născut în România și mutat la Ischia la vârsta de doi ani, Ellias a crescut înconjurat de influențele culinare ale mamei și bunicii sale, Maria:

„De mic am fost atras de mirosul pâinii făcute în casă de bunica mea și de bucatele pe care le pregătea bunica Maria. Am învățat că ingredientul cheie în bucătărie este dragostea”, a explicat Ellias.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Participarea sa la emisiunea românească „Chefi la Cuțite” a fost un punct de cotitură, unde a avut ocazia să îmbine și să prezinte savoarea bucătăriei italiene printr-un platou numit – „Caprese di mare”. Aceasta experiență i-a întărit dorința de a împărtăși și mai mult din pasiunea sa pentru gastronomie.

Despre deschiderea patiseriei „Il Forno delle Tentazioni”, Ellias a declarat:

„Am visat întotdeauna să deschid un loc unde să pot combina tradițiile culinare pe care le iubesc atât de mult. Aici, la ‘Il Forno delle Tentazioni‘, fiecare rețetă are o poveste, fiecare ingredient își spune originea și totul este preparat cu respect pentru tradiție și comunitate.”

IL-SOGNO-DI-ELLIAS-5-947x1024
Il Forno delle Tentazioni. Sursa foto: Ischia Press

Ellias nu se oprește aici. Visează să transforme magazinul într-un punct de referință local pentru iubitorii de mâncare autentică, unde calitatea și creativitatea sunt întotdeauna pe primul loc:

„Mulțumită sprijinului familiei și al comunității, ‘Il Forno delle Tentazioni’ este mai mult decât un business, este un acasă pentru toți cei care apreciază mâncarea bună făcută cu suflet”, a adăugat el cu entuziasm.

Influența părinților și a familiei în general a fost fundamentală în drumul său:

„Fiecare sfat de la mama, tata și unchiul meu a fost o lecție de viață. Ei m-au învățat că succesul vine când faci ceea ce iubești cu pasiune și dedicație”, a mai adăugat tânărul.

La „Il Forno delle Tentazioni”, fiecare vizită este o promisiune a unei experiențe memorabile, plină de gusturi care aduc aminte de casă și de căldura familială.

În Forio, Ellias și „Il Forno delle Tentazioni” redefinesc arta culinară, transformând ingredientele simple în capodopere gastronomice.