Un tată român din Italia i-a dat copilului său o grenadă să se joace și a băgat în panică un cartier întreg

O situație cel puțin inedită s-a petrecut în această dimineață de sâmbătă, 23 septembrie 2023, pe via Ugo La Malfa din localitatea Castel Goffredo, provincia Mantova din regiunea italiană Lombardia.

Un tată de naționalitate română a provocat panică în tot cartierul după ce a lăsat unui grup de copii, printre care și propriul său fiu, o grenadă cu care să se joace, pentru a imita un război.

Obiectul periculos a fost uitat în fața intrării unui bloc de locuințe însă, fiind descoperit abia în timpul nopții de un locatar care se întorcea de la muncă și care, evident, s-a panicat.

Totul a început în după-amiaza zilei de vineri, relatează ziarul Corriere della Sera. După ce copiii s-au jucat o vreme cu grenada, aceasta a fost lăsată în mod neglijent în mijlocul străzii, în fața intrării într-un bloc de pe via Ugo La Malfa.

Se pare că incidentul s-a petrecut seara, deoarece nimeni nu a observat grenada până în jurul orei 4:30 dimineața.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

La acea oră, un bărbat care locuiește în blocul respectiv a găsit grenada lăsată la intrare. Alarmat până la cer, și pe bună dreptate, bărbatul a alertat imediat autoritățile.

La fața locului au sosit numeroase echipe de carabinieri, pompieri, poliția locală și protecția civilă. Zona a fost imediat securizată, iar locatarii blocului au fost evacuați ca măsură de precauție.

Primii care au intervenit au fost carabinierii, iar, ulterior, Prefectura a alertat experții geniști din Cremona.

În tot acest haos, în cele din urmă, a apărut la fața locului și conaționalul nostru, bărbatul care lăsase grenada copiilor, explicând situația forțelor de ordine și asigurându-i că nu prezintă niciun pericol.

„Stați liniștiți, este goală; pot să o duc înapoi în casă”, le-a spus el carabinierilor.

Deși zona a fost izolată pentru ca experții să poată interveni în siguranță, carabinierii continuă investigațiile pentru a clarifica toate detaliile incidentului.

Pentru tatăl român, în urma reconstituirii evenimentelor, este posibil să fie inițiate acțiuni legale.