Uniformele polițiștilor și carabinierilor italieni fabricate în România pe bani puțini, dar plătite dublu de statul italian

Uniformele forțelor de ordine, poliție, carabinieri și armată din Italia sunt produse în România și plătite de două ori de către statul italian, este concluzia unui reportaj realizat de postul de televiziune Rai 3 care va fi prezentat în seara zilei de luni, 15 aprilie în cadrul emisiunii „Report”.

Tocmai acele uniforme pe care cu mândrie națională le poartă vicepremierul și ministrul de interne Matteo Salvini, sunt „Made in Romania”, scrie Il Fatto Quotidiano. Potrivit sursei citate, sectorul este compus din câteva companii care de ani de zile au acaparat în urma licitațiilor publice drepturile de producție a uniformelor polițiștilor, carabinierilor și militarilor italieni. Doar că, aceste companii italiene au birourile situate în regiunile Lombardia și Toscana, dar fabricile unde vin practic confecționate uniformele se află la București.

Din fabricile de confecții bucureștene, mii de uniforme sosesc cu costuri mult mai mici decât cele pe care companiile le-ar susține în Italia. Cu toate acestea, statul italian plătește uniformele ca și cum ar fi fost produse în Italia, iar acest sistem permite companiilor să câștige dublu de la stat, plata taxelor, costurile de producție și de manoperă fiind mult mai mici în România.

Despre acest subiect se va ocupa în această seară de 15 aprilie, emisiunea „Report” de pe Rai 3 la ora 21:20.

@rotalianul