„Uniți pentru Francesco” – luni, 24 octombrie, meci de fotbal ”România – Italia” cu scop caritabil

Acum, ca acum, două lucruri reușesc să-mi atragă atenția în mod deosebit și spontan, lucruri cărora le cad imediat victimă și uneori, reușesc chiar să îmi umple ochii de lacrimi într-un mod incontrolabil: suferința copiilor și sensibilitatea adulților!

Le-am întâlnit pe amândouă în povestea lui Francesco, băiețelul de numai 4 ani, bolnav de neutropenie congenitală gravă, de care scriam zilele trecute aici și în persoana lui George Alex Cioropan, tânăr student român la Universitatea ”La Sapienza”, facultatea de ”Scienze Infermieristiche”, și care trăiește într-un mic orășel de lângă Roma, Colleferro. Alex, este des implicat în evenimente sociale și culturale din viața și activitatea civică a comunității românești, fiind organizatorul a nenumărate acțiuni de acest gen.

Francesco la spital

Francesco, după operația din 12 iulie 2016, efectuată în cadrul Spitalului ”Bambino Gesù” – Roma când frățiorul său Riccardo i-a sărit în ajutor donându-i celulele staminale de care avea mare nevoie, locuiește împreună cu acesta și cu mama sa, Elena Luminița Rusu, într-o casă-familie, proprietate a asociației ”Casa Ronald Bellosguardo” ce le oferă adăpost și care se află în zona localității Fiumicino.

Dar nu numai de adăpost au nevoie! Mâncarea,  îmbrăcămintea,  încălțămintea, toate cheltuielile necesare celor trei, sunt suportate de Elena, mama în vârstă de 24 de ani, care luptă să îi asigure lui Francesco toate condițiile igienice și alimentare necesare vindecării.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cu 100 de euro pe care îi primește de la părinții din România,  pensionari, oameni de la țară care încă mai muncesc pământul din care scot bruma de pâine necesară traiului de zi cu zi, Elena face cu greu față cheltuielilor!

De aceea Alex, cu sensibilitatea lui de tânăr educat în spiritul omeniei și solidarității umane a decis să organizeze în favoarea micuțului Francesco un eveniment caritabil, prin care să strângă fonduri, necesare recuperării și reabilitării fizice a băiețelului.

A reușit să-și mobilizeze prietenii și colegii de facultate și astfel a creat evenimentul sportiv:

”Uniți pentru Francesco!”

Acțiunea constă în organizarea unui meci de fotbal, între o echipă formată din tineri italieni, studenți în anii 1,2 și 3 la facultatea de ”Scienze infermieristiche” a Universității ”La Sapienza” cu sediul în Colleferro și o echipă formată din tineri români cu suflet mare, care, vor dedica timpul și energiile lor, acestui scop caritabil.

Meciul dintre echipa națională de fotbal italiană și echipa națională de fotbal românească, va avea loc luni, 24 octombrie la orele 21.00 și se va desfășura pe terenul de fotbal ”Campo Mandova”, viale America, 79 – 00034 Colleferro (RM).

Se speră ca la participarea extraordinară în deschiderea evenimentului să poată participa și Francesco, dacă sănătatea îi va permite.

Contribuțiile publicului spectator, ale jucătorilor și  ale tuturor participanților, vor fi donate în favoarea lui Francesco și a familiei sale.

Este așteptat un public cât mai numeros și donații cât mai consistente, pentru a aduce pe chipul și în viața acestui copil, greu încercat de boală, un zâmbet și un strop de bucurie!

Pentru George Alex Cioropan nu este prima acțiune de acest gen pe care o organizează.

Evenimentul ”La partita del cuore”, cu scop caritabil la care participa ca organizator, a fost în 4 iunie trecut, la a doua sa ediție!

Pentru că Alex este un român căruia îi place să ajute și să unească oamenii din jurul său.

De această dată o va face pentru Francesco!