Unul dintre fiii lui Gheorghe Dincă lucrează de 17 ani în Italia. „Taică-său îl bătea, îl gonea de-acasă”

Ionuț Tiberiu Dincă, în vârstă de 37 de ani, este unul dintre fiii criminalului de la Caracal și lucrează de 17 ani în Italia. Acesta pare a fi singurul care nu a fost audiat la DIICOT București, toți ceilalți copii ai lui Dincă fiind audiați de procurori deja.

Ionuț Tiberiu Dincă, fiul lui Gheorghe Dincă plecat la muncă în Italia de 17 ani. Sursa foto: Libertatea.ro

Potrivit ziarului Libertatea, Ionuț a absolvit Liceul Agricol din Caracal și Universitatea de Științe Agricole din Timișoara, iar apoi a plecat la muncă în Italia. Bărbatul nu a plecat definitiv din România însă, acesta construindu-și în prezent o casă în satul Covaci din comuna Sânandrei, județul Timiș.

„Acum cinci ani, a aflat de la o cunoștință că sunt terenuri la preț bun la noi și a venit aici. Pe locul pe care l-a cumpărat era o casă bătrânească. Locuiau acolo doi frați. Când unul dintre ei a murit, celălalt a hotărât să vândă tot. Ionuț a dărâmat casa și s-a apucat de una nouă”, povestește I.D., un localnic la care fiul lui Dincă stă în gazdă când vine din Italia.

„Ionuț nu prea vorbește, dar, din ce ne-a povestit, am înțeles că nu ținea legătura cu părinții. Că taică-său îl bătea tare și-l gonea de-acasă. De pe la 12 ani, dormea nopțile prin boscheți. Ne zicea: «Ce bine era să fi avut părinți măcar pe sfert ca voi! Măcar pe sfert!»”, a mai adăugat localnicul.

Fiul lui Dincă este căsătorit cu o basarabeancă pe nume Lilia, care lucrează și ea în Italia ca îngrijitoare la o bătrână. Dintre toți frații săi, Ionuț se pare că ține legătura doar cu Daniela, sora mai mică, la care i-a fost și naș la cununie. Sora sa a fost măritată cu un medic veterinar cu numele de familie Bălan, dar apoi l-a părăsit pentru un afacerist italian, mai scrie sursa citată.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Bălan are și el casă în satul Covaci, chiar peste drum de Ionuț și îl bănuiește pe tatăl acestuia, fostul său socru, că se ocupă cu trafic de persoane: „Vă spun, ca veterinar, e greu să arzi un animal, dar un om! De ce n-au intrat polițiștii în casă, de ce au așteptat mandat la poartă? Cât de greu e să dai un mandat?”, spune Bălan.

Un vecin al lui Ionuț pe nume Mircea, în vârstă de 56 de ani, spune că acesta se întoarce periodic în România pentru a mai lucra la casă: „Ultima oară, a fost săptămâna trecută, a plecat sâmbătă (n.r. – 17 august) înapoi. Era aici, abia venise în țară când a izbucnit cazul de la Caracal. A venit la mine, să se uite și el la televizor. Era foarte speriat. Ne-am sfătuit ce să facă. A vrut întâi să se ducă acolo, la Caracal, dar s-a temut, că văzuse oamenii furioși, în fața casei lui taică-său”, a spus vecinul.

Ionuț lucrând la casa sa din satul Covaci. Sursa foto: Libertatea.ro

Mircea spune că atunci când cazul tatălui său de la Caracal a fost făcut public pentru prima dată, Ionuț a mers din propria inițiativă la Poliție pentru a da declarație. „Ne-am dus amândoi, cu mașina mea la Poliție, în Timișoara, și a dat declarație. A lăsat date, să știe unde să-l găsească”, spune Mircea citat de Libertatea.

Vecinul mai spune că Ionuț a fost sunat de tatăl său din închisoare, dar nu știe ce au vorbit: „L-au sunat de la poliție, din Craiova, să îi explice lui Ionuț că așa e protocolul și că tatăl lui vrea să-i vorbească. Și Ionuț a acceptat. Nu mi-a spus ce-au vorbit”.

Cât despre ceilalți frați ai săi, Dan și Adrian, vecinul spune că Ionuț nu are relații strânse cu ei și că acesta din urmă le-ar fi împrumutat celor doi frați bani pe care nu i-a mai văzut niciodată. Frații săi se pare că sunt mai apropiați decât Ionuț de mama și sora lor și au chiar și afaceri împreună, scrie ziarul Capital. Omul de afaceri, Remus Rădoi, cel care deține două firme de pază în zonă, a dezvăluit pentru sursa citată că unul dintre frații lui Ionuț a fost anchetat pentru viol.

O altă persoană care este vecină cu Ionuț, o femeie, se arată îngrijorată de faptul că îl are ca vecin pe fiul monstrului de la Caracal: „Nu mă bucur că a venit aici. Chiar dacă nu el a omorât… Tocmai pentru că a suferit mult de la taică-său, tocmai pentru că l-a bătut… Copiii crescuți de unul ca Dincă devin la fel de răi și se răzbună”.