„Urcați, vă rog!” O emisiune dedicată comunității românești din diaspora de promovare a talentelor artistice din întreaga lume

Românii de pretutindeni, prin inițiativele lor, demonstrează că indiferent la cât de departe sunt de țara natală, patrimoniul cultural românesc a rămas întotdeauna ca o mărturie a identității noastre naționale.

„Urcați, vă rog!”, o emisiune dedicată comunității românești din diaspora se pregătește pentru a doua sa ediție.

S-a născut la Roma, în inima Italiei și este o emisiune care se adresează românilor din întreaga lume, cu artiști mai cunoscuți sau mai puțin cunoscuți, consacrați sau care cu pași mici și timizi bat la porțile culturii populare românești conștienți de talentul dobândit și de dorința de a dărui din acest talent clipe de neuitat celor din jurul lor.

Realizatorii emisiunii, mari iubitori de frumos, de folclor, de tradiții și de tot ceea ce ne leagă de neamul românesc și de pământul natal, doresc printre altele să ofere o șansă, să fie rampa de lansare a unor potențiali artiști cu talent și care s-ar putea bucura de mare succes pe viitor.

Și-au propus cu aceast program să ne reamintească, oriunde în lume ne-am afla, unicitatea și frumusețea datinilor și obiceiurilor străbune, a cântecelor românești, să ne reamintească cum se învârte hora și sârba, cum se doinește, cum se râde și cum se poate plânge pe ritmuri de vioară românească.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Suntem convinși și deciși că vom reuși să aducem în fața telespectatorilor, acele talente neștiute și nevăzute care există printre noi”, este mesajul transmis publicului de echipa realizatoare a noii emisiuni.

Echipă din care fac parte George Lupașcu ca realizator, ajutat la editarea și adaptarea textelor de Roxana Bucheanu. Sunetul și regia sunetului sunt asigurate de Gigi Coaciu, de fotografie se ocupă Cristina Lupu, pentru o bună imagine lucrează Marius Lupu, Sebastian Cotiga, George Udrea, la machiaj Mirela Martinuț, decoruri Loredana Barbuca Zamfir, montajul și regia de platou sunt în sarcina lui Marius Lupu iar producătorul emisiunii este Asociația culturală Columna.

În cadrul programului vor fi prezenți artiști de muzică populară românească, muzică ușoară, muzică instrumentală precum și multe alte genuri interpretate de către artiști români de pe tot globul. Emisiunile vor fi transmise în Italia la Romit-TV pe canalul 635 și Babel-TV 244 digital terestru, iar pentru cine nu are posibilitate și acces la aceste canale, pentru început pot fi vizionate și pe pagina Facebook a emisiunii „Urcați, vă rog!”

Pentru că cetățenii unui popor civilizat au datoria, în primul rând morală, să-şi întreţină propriile valori istorice, culturale şi de identitate naţională. Chiar și atunci când îi despart de țară ani lungi de dor și mii de kilometri depărtare.