Vaccinarea badantelor și a menajerelor în Italia, regiunea Lazio organizează zile speciale dedicate personalului casnic

Începând cu 15 octombrie, certificatul Covid-19 devine obligatoriu în Italia pentru toți lucrătorii, publici și privați. Green Pass-ul va fi necesar nu numai în birouri sau fabrici, ci și pentru personalul casnic care prestează activități în casele private ale cetățenilor. Este cazul îngrijitoarelor, menajerelor, bonelor etc. Regiunea Lazio a început de joi, 23 septembrie, în marile centre de vaccinare, organizarea de zile dedicate în special acestor lucrători.

Reprezentanții regiunii Lazio acordă o atenție deosebită lucrătorilor casnici care vor fi nevoiți, alături de toți ceilalți salariați din Italia, să prezinte certificatul Covid-19 începând de la jumătatea lunii octombrie.

Joi, 23 septembrie, a fost organizat un open-day destinat în special lucrătorilor casnici. Îngrijitoarele și menajerele, care au dorit, s-au putut vaccina la centrele Nuvola – ASL Roma 2 (via M. Brighenti, nr 23), La Vela – Policlinico Tor Vergata, și în centrul de vaccinare deschis la Gara Termini din centrul orașului. Inițiativa se va repeta duminică, 26 septembrie și va fi extinsă în toate provinciile regiunii.

Săptămâna viitoare va fi rândul provinciei Viterbo. Vor fi organizate zile și ore în care personalul casnic va avea prioritate la vaccinare.

Vaccinarea asistentelor familiale este extrem de importantă, relatează Tuscia Web, nu numai pentru a intra în posesia certificatului verde, ci și în ce privește protejarea sănătății lor și a asistaților.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20