Vaccinul anti-COVID în Italia, data de la care se vor putea vaccina toate persoanele până la 16 ani

Comisarul italian pentru gestionarea pandemiei COVID-19, generalul Francesco Figliuolo, a anunțat vineri, 28 mai 2021, data de la care vor putea primi vaccinul toate persoanele, până la 16 ani, și în cazul celor care se vor vaccina cu Pfizer, chiar și până la 12 ani.

Potrivit ziarului italian Corriere della Sera, Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a aprobat în această după-amiază vaccinarea cu Pfizer a minorilor cu vârste cuprinse între 15 și 12 ani, iar autoritățile italiene au decis astfel să accelereze campania de vaccinare.

Prin urmare, generalul Figliuolo a anunțat că începând cu data de 3 iunie 2021 vor putea fi vaccinate toate persoanele, indiferent de vârstă, până la 16 ani, cu toate tipurile de vaccin aprobate la nivel european, iar cele între 12 și 15 ani doar cu vaccinul Pfizer.

Pentru a pune în aplicare acest plan de vaccinare vor fi folosite „toate punctele de administrare a vaccinului, chiar și cele din interiorul firmelor”, a mai precizat comisarul italian.

Autoritățile italiene așteaptă să primească 20 de milioane de doze de vaccin în luna iunie și declară că sunt pregătite să vaccineze chiar și 700 000 de persoane zilnic.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI